Ministrul Sanatatii a facut anuntul: “In a doua jumatate a lunii octombrie…”

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a mentionat, ca se asteapta ca din a doua jumatate a lunii octombrie tara noastra sa intre pe o panta descendenta in ceea ce priveste numarul de cazuri de coronavirus.

Tataru a mai spus ca populatia trebuie sa respecte regulile de combatere si prevenire a raspandirii infectiei cu SARS-CoV-2, pentru a ajunge la aceasta panta descendenta.

“Avem o luna septembrie destul de incarcata: redeschiderea scolilor, cinematografelor, salilor de spectacole, reintoarcerea din concedii, aglomerarea mijloacelor de transport in comun, campania electorala, alegerile de pe 27 septembrie. Fiecare din aceste activitati are niste norme de aplicare si functionare in vederea bunei desfasurari si cu riscurile cat mai mici. Respectarea acestor reguli inseamna ramanerea pe un platou, in jur la 1.500 cazuri, sau alternand in jurul acestei cifre. Daca mentinem, atunci putem sa ne gandim in a doua jumatate a lunii octombrie ca putem avea si o panta descendenta. Mergem, deocamdata, pe acel platou. Suntem pe a doua cocoasa a primul val pandemic. Speram sa putem gestiona cu bine si acest inceput de scoala. In masura in care ramanem in acelasi registru, speram ca in a doua jumatate a lunii octombrie sa mergem pe o panta descendenta”, a declarat Nelu Tataru.

Citeste si articolul :   Curs valutar BNR, luni, 9 noiembrie 2020. Ce se intampla cu principalele valute la inceput de saptamana

Ministrul Sanatatii a spus ca o evaluare clara asupra efectelor redeschiderii scolilor se va face la sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie.

“Deocamdata gestionam toate cazurile si cele care apar noi in urma testarilor. Dar reperele noastre raman adresabilitatea la unitatile de primiri urgente, terapie intensiva si numarul de decese”, a mai declarat Nelu Tatru.

Autor