Trucuri utilizate in bucatarie

Bucataria este zona din casa in care majoritatea oamenilor isi petrec destul de mult timp. Daca iti doresti ca orele petrecute in bucatarie sa iti fie mai usoare atunci cu siguranta cele 11 trucuri pe care le-am pregatit pentru tine iti vor fi de mare ajutor.

De obicei, o miscare simpla este suficienta pentru ca viata de zi cu zi sa devina surprinzator de usoara. Indiferent daca pregatesti  un fel de mancare sau faci ordine, trucurile de mai jos, te vor ajuta in viata de zi cu zi din bucatarie.

Arunci restul de la o cafea ramasa? Sau exista o alta utilizare pentru acesta? Cum poti curata in cel mai bun mod gratarul? Si cum poti sa faci un dressing usor pentru o salata de vara?

  1. Milkshake cu aroma de cafea

Congeleaza cafeaua rece ramasa in tava cu cuburi de gheata. Pentru un shake rapid de cafea, amesteca 6 cuburi de cafea inghetata cu 150 ml lapte rece in shaker. Se poate indulci dupa gust.

  1. Zmeura, afine, mure pastrate in cea mai buna forma
Citeste si articolul :   Rugaciunea catre Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil. Deschide cerul si ajunge direct la Dumnezeu, fara mijlocire

Pentru ca fructele sa nu se inmoaie atunci cand doresti sa le folosesti la pregatirea prajiturilor, tartelor, congeleaza fructele inainte si dupa le poti folosi direct congelate in aluatul dorit.

  1. Dressing usor pentru salata

Pentru ca dressingul pentru salata de vara sa nu fie greu de realizat foloseste ulei de masline in loc de iaurt, amestecat cu cateva linguri de suc de lamaie. In plus, la alegere poti adauga ierburi de sezon si condimente.

  1. Must-have pentru gratar

Friptura la gratar insotita de un cub cu unt din plante, iti va oferi o savoare in plus, plus o carne frageda. Toca marunt patrunjel si arpagic, apoi amesteca cu unt moale (minim 82% grasime). Crema respectiva se intinde intr-o forma de cuburi de gheata si se congeleaza.

  1. Fructe pe bat

Taie fructe precum pepen galben sau rosu, in felii groase de cca 2 cm. Introduce bete de inghetata in fructele dorite. Congeleaza pentru minim 2 ore. Un desert racoros si delicios, atat pentru cei mici cat si pentru adulti.

  1. Gratarul murdar de rugina
Citeste si articolul :   9 semne timpurii despre dementa

Curata gratarul murdar cand inca este cald cu o bucata de folie de aluminiu mototolita (poti folosi resturile de folie de aluminiu de la cartofi copti, de exemplu). Freaca energic cu bucata de folie de aluminu si in cel mai scurt timp vei vedea rezultatele unui gratar stralucitor fara rugina.

  1. Marinarea carnii pentru gratar

Pentru marinarea carnii la gratar,  foloseste o punga cu inchizator ermetic, adauga condimentele dorite, carnea si las-o peste noapte la frigider. Foarte important: nu adauga sare. Sarea usuca carnea si se pune la sfarsitul gatitului.

  1. Porumb copt fara sa te murdaresti

Daca iti place gustul de porumb copt dar nu doresti sa te murdaresti, atunci ia porumbul copt aseaza-l cu varful pe un blat de lemn si cu un cutit taie de sus in jos boabele coapte.

  1. Servirea capsunilor

Foloseste un pai de baut, pe care il infigi in capsuna si apoi tragi paiul de jos in sus. Astfel ai obtinut capsuni care nu mai au tuplina si pe care le poti savura umplute cu frisca sau ciocolata.

  1. Musculitele de otet sau de fructe
Citeste si articolul :   Acestea sunt cele 6 greseli clasice de gradinarit - de la taiere pana la fertilizare

Se amesteca 1 lingura de otet cu 1-2 picaturi de detergent de vase si apoi se pun intr-un castron. Se acopera cu folie alimentara castronul dupa care cu o scobitoare se perforeaza din loc in loc. Aseaza castronul langa fructiera cu fructe. Reinoieste preparatul la fiecare 2 zile.

  1. Cuburi de gheata clare

Cuburile de gheata limpezi fara bule sunt facute cu apa fiarta si apoi inghetata. Pentru a fi si mai atractiv poti folosi fructe mici, precum afine, struguri, pe care le pui in tava de cuburi si apoi se ingheata.

 

Autor