Focar de Covid 19 intr-o fabrica de textile din Sibiu. 23 de persoane au fost testate pozitiv

Un focar de Covid 19 a aparut intr-o fabrica de articole textile din Sibiu. Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica, 23 de persoane au fost testate pozitiv. Toti bolnavii au fost internati in spital, iar persoanele cu care au intrat in contact au fost izolate.

Potrivit Prefecturii Sibiu, focarul a fost identificat in interiorul unei societati producatoare de articole textile si materii prime. Ancheta epidemiologica a stabilit ca primele infectari au aparut miercuri si ca focarul are „o rata de atac de 6,74%”.

Specialistii Directiei de Sanatate Publica Sibiu au stabilit masurile pentru localizarea focarului.

„In urma anchetei au fost identificati un numar total de 91 de contacti, dintre care 66 sunt contacti de serviciu, iar 25 sunt contacti de familie. In ceea ce priveste masurile dispuse de DSP Sibiu, s-au izolat in spital toate cele 23 cazuri confirmate pentru evaluare clinica si paraclinica, s-a dispus carantina la domiciliu a contactilor de serviciu si a familiilor acestora”, au anuntat reprezentantii Prefecturii Sibiu.

In cadrul societatii s-a efectuat dezinfectia si a fost stabilit un plan de masuri de limitare a raspandirii infectiei, prin decalarea programului de lucru, a pauzelor de masa si a incheierii programului de lucru.

De asemenea, s-a recomandat tuturor angajatilor sa isi monitorizeze starea de sanatate prin medicul de familie, iar in cazul in care prezinta simptome sa apeleze numarul de urgenta 112 in vederea transportarii la spital si efectuarea de investigatii.

Directia de Sanatate Publica va efectua controale pentru a verifica daca sunt respectate masurile stabilite.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.