Nelu Tataru, anunt de ultim moment. Ce se intampla de la jumatatea lunii septembrie

Nelu Tataru, a anuntat ca ministerul pe care il conduce va propune prelungirea starii de alerta. Acest lucru vine in contextul evolutiei actuale a pandemiei de coronavirus..

“Dupa cum vedem si evolutia, suntem pe un platou. Propunerea Ministerului Sanatatii este de prelungire a starii de alerta”, a declarat Tataru in cadrul conferintei de presa sustinuta la Ploiesti.

Nelu Tataru a mentionat ca propunerea pe care o va inainta va fi de prelungire a starii de alerta in Romania cu inca 30 de zile.

Executivul a aprobat pe data de 14 august, printr-o hotarare, prelungirea starii de alerta cu 30 de zile pe intre teritoriul Romaniei, incepand din data de 16 august.

Publicitate

Ministrul Sanatatii, despre al doilea val al pandemiei

Tataru a vorbit despre situatia ingrijoratoare in care se afla Romania. Ministrul spune ca tara noastra este vizata de un al doilea val de coronavirus. Ministrul a amintit de gripa spaniola, care s-a intamplat acum 100 de ani si care s-a manifestat in patru valuri.

Citeste si articolul :   Se prelungeste starea de alerta? Orban a facut anuntul

„Haideti sa terminam valul unu. In general, orice pandemie a mers pe durata unui an sau un an si jumatate spre doi. Daca ne amintim de gripa spaniola, au fost patru valuri, iar al doilea a fost mai important ca primul.

Totusi vorbim de 100 de ani distanta si cred ca am evoluat noi ca omenire si ca activitate medicala.”, a spus ministrul Sanatatii la Digi24.

Nelu Tataru, despre intersectarea pandemiei de coronavirus cu gripa comuna care apare in acest sezon.

„Gripa sezoniera va subrezi organismul. In contextul in care pregatim aceasta toamna avem acele 3 milioane de vaccinuri, iar din informatiile noastre sunt cumparate deja 500.000 de vaccinuri. Recomandarea este sa ne vaccinam, mai ales cei care sunt in grupele de risc. Macar sa facem vaccinul pentru bolile pentru care putem”, a mentionat ministrul Sanatatii.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.