Rusia a inceput testarea vaccinului impotriva Covid-19. 40.000 de locuitori au fost deja vaccinati

Moscova a anuntat miercuri ca deja s-a inceput testarea vaccinului fabricat in Rusia impotriva COVID-19. 40.000 de locuitori ai capitalei au fost vaccinati, aceasta reprezinta etapa finala de testare a vaccinului anuntat in august, scrie AFP.

„Primii participanti au fost vaccinati astazi (miercuri) in centrele medicale din capitala”, a mentionat intr-un comunicat viceprimarul Moscovei, Anastasia Rakova, spunand ca este o “zi importanta nu numai pentru oras, ci si pentru intreaga tara”.

In total, 40.000 de locuitori ai Moscovei au fost invitati sa participe la acest studiu, orice locuitor de nationalitate rusa care are asigurare de sanatate putand fi voluntar, scrie Agerpres.

Rusia anunta la inceputul lunii august ca a scos “primul” vaccin impotriva COVID-19, realizat de centrul de cercetare Nikolai-Gamaleia. Presedintele rus Vlaidmir Putin a precizat cu aceasta ocazie ca una dintre fiicele sale a fost vaccinata.

Publicitate

„Una dintre fiicele mele a primit acest vaccin. In acest sens, ea a luat parte la experiment. Dupa prima vaccinare, temperatura ei a crescut la 38, a doua zi a scazut la 37 si asta este tot ”, a spus Putin.

Citeste si articolul :   Stare de alerta. Reguli dupa care vei trai timp de o luna

„Dupa cea de-a doua injectie, a doua vaccinare, temperatura a crescut si ea putin, iar apoi totul a revenit la normal, se simte bine si nvelurile de [anticorpi] sunt mari”, a spus Putin in timpul unei intalniri cu guvernul.

Denumit Sputnik V, dupa primul satelit artificial din istorie, vaccinul rus a fost vazut cu scepticism de intreaga lume, mai ales din cauza absentei fazei finale de testare la momentul anuntarii sale.

Potrivit site-ului oficial dedicat vaccinului, “faza 3 a studiilor clinice care a implicat peste 2.000 de persoane” din mai multe tari a inceput pe 12 august, a doua zi dupa anuntul inregistrarii Sputnik V.

Peste 20 de tari au solicitat achizitionarea unui miliard de doze de vaccin, au transmis autoritatile de la Moscova.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.