Revoltator: Trei fete au lovit si umilit o minora de 13 ani, in Targu Jiu.

In spatiul online au aparut imagini cu o fata de 13 ani care era lovita si umilita de alte adolescente. Politistii s-au autosesizat si  efectueaza cercetari intr-un dosar penal de lovire sau alte violente, au transmis, duminica seara, reprezentantii IPJ.

″In cursul zilei de astazi (duminica n.r.), avand in vedere imaginile aparute in spatiul public pe o retea de socializare, ne-am autosesizat cu privire la aceste aspecte, conducerea IPJ Gorj dispunand efectuarea de verificari. Astfel, cu ocazia verificarilor efectuate de politisti, au fost identificate trei tinere cu varste cuprinse cu varste intre 12 si 14, din municipiul Targu Jiu, care ar fi exercitat acte de violenta asupra unei tinere de 13 ani, din municipiul Targu Jiu. Doua dintre cele trei tinere care ar fi exercitat acte de violenta au fost aduse la sediul Politiei Municipiului Targu Jiu, fiind insotite de catre parinti, in vederea audierii”, au anuntat reprezentantii IPJ Gorj.

In acest moment, politistii continua verificarile pentru stabilirea imprejurarilor in care a avut loc evenimentul, fiind intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de lovire sau alte violente.

Citeste si articolul :   Primarul din Sangeorz-Bai care si-a umilit fetita, a gasit "vinovatii" pentru ceea ce a facut: "Sa va fie rusine!"

“Spre deosebire de multi adulti, la adolescenti functioneaza din plin principiul placerii, cand vine vorba despre violenta. Adolescentul este extrem de impulsiv si nu se gandeste, de obicei, la consecintele pe termen lung inainte de a comite un act de violenta.

Mai mult, se pare ca adolescentii nu detin mecanismele necesare pentru a-si controla furia. Din pacate, multor adolescenti le place sentimentul de „betie a puterii” pe care-l obtin aplicand violenta.”, scria Scott P. Sells.

Autor