Cum a fost posibil ca agresoarea copilei din Tg. Jiu sa fie retinuta, desi are doar 14 ani.

Adolescenta de 14 ani, una dintre fetele care au lovit-o pe minora de 13 ani din Targu Jiu, a fost retinuta timp de 24 de ore, anunta IPJ Gorj.

Potrivit IPJ Gorj, fata de 14 ani a fost retinuta si dusa in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al IPJ Gorj.

″In continuarea cercetarilor efectuate de politisti o tanara, de 14 ani, din municipiul Targu Jiu, banuita de savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente a fost retinuta pentru 24 de ore si introdusa in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al IPJ Gorj”, scrie in comunicatul transmis de IPJ Gorj..

Conform legii, “retinerea si arestarea preventiva pot fi dispuse si fata de un inculpat minor, in mod exceptional, numai daca efectele pe care privarea de libertate le-ar avea asupra personalitatii si dezvoltarii acestuia nu sunt disproportionate fata de scopul urmarit prin luarea masurii”.

Publicitate

Adolescenta de 13 ani din Targu Jiu, lovita cu bestialitate de alte patru minore

Victima lor, minora de 13 ani. a fost batuta si umilita timp de mai multe minute. Scenele au fost filmate de un baiat care era cu ele.

Tanarul a inregistrat incidentul si nu a spus nimic pana la final. Atunci ar fi zis ca nu e in regula ce s-a intamplat. Adolescenta lovita si umilita era chiar prietena cu doua dintre agresoarele sale si se cunosteau de multi ani. Fata nu a povestit nimic parintilor pana la aparitia imaginilor in mediul online.

Citeste si articolul :   Ce sanctiuni au primit parintii fetelor care au batut o minora in Targu Jiu

Dupa ce imaginile au fost difuzate in mediul online, autoritatile s-au autosesizat si au deschis mai multe anchete . Agresoarele au fost audiate de catre politistil si a trebuit sa dea explicatii si asistentilor de la Protectia Copilului.

Cele patru adolescente care au batut-o pe fata sunt anchetate pentru lovire si alte violente. Se pare ca una dintre ele i-a luat victimei o haina. In acest context, e posibil ca aceasta fata sa fie acuzata si de talharie.

Polistii le-au aplicat o amenda de doar 500 de lei parintilor tinerilor implicati in incident, patru barbati si o femeie. Amenda a fost data conform Legii nr.61/1991, pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.