Australia ar putea fi prima tara care va beneficia de un vaccin anti COVID-19

Australia se asteapta sa primeasca primele loturi de potential vaccin anti-COVID-19 in luna ianuarie a anului viitor. Premierul australian a anuntat ca guvernul sau a incheiat un acord cu CSL Limited pentru fabricarea a doua vaccinuri.

Una dintre companiile implicate este privita ca un lider in cursa globala de a oferi un vaccin eficient pentru combaterea virusului.

Australia se asteapta sa primeasca primele loturi de potential vaccin COVID-19 in ianuarie, a declarat luni premierul Scott Morrison, deoarece numarul de noi infectii zilnice in zona fierbinte a virusului a scazut in ultimele 10 saptamani, relateaza Reuters.

Morrison a spus ca guvernul sau a incheiat un acord cu CSL Limited pentru fabricarea a doua vaccinuri – unul conceput de AstraZeneca (AZN.L) si Universitatea Oxford si altul dezvoltat in propriile laboratoare ale CSL, in colaborare cu Universitatea din Queensland.

Publicitate

„Australia are nevoie de putina speranta. Astazi, facem un alt pas semnificativ pentru a proteja sanatatea australienilor impotriva pandemiei de coronavirus,” a spus Morrison.

Citeste si articolul :   Medic: "Peste jumatate de milion de romani vor muri de COVID, daca nu intrerupem lantul de transmitere pandemic"

Ministrul Sanatatii, Greg Hunt, a declarat ca oamenii de stiinta care conduc dezvoltarea vaccinurilor au sustinut ca dovezile recente arata ca ambele vor oferi „protectie pe mai multi ani”.

Morrison a declarat ca CSL este de asteptat sa livreze 3,8 milioane de doze din vaccinul produs de AstraZeneca in ianuarie si februarie anul viitor. In prezent, vaccinul este supus unor studii clinice in stadiu avansat in Marea Britanie, Brazilia si Africa de Sud.

Studiile clinice din a doua etapa pentru vaccinul dezvoltat de CSL urmeaza sa inceapa la sfarsitul anului 2020, ceea ce inseamna ca cel mai devreme ar putea ajunge pe piata la mijlocul anului 2021.

In cazul in care ambele vaccinuri vor trece de studiile clinice, Australia va cheltui 1,7 miliarde de dolari pentru aproape 85 de milioane de doze, a spus Morrison.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.