Iata din ce sunt facuti crenvurstii: Ii mai mananci?

Crenvurstii sunt preferatii de multe persoane pentru micul dejun sau ca gustari in timpul zilei. Mai mult, copiii ii consuma foarte des. dar acest produs nu este foarte toxic pentru sanatatea noastra.

‘Medicii trag un semnal de alarma:

Consumati in exces, crenvurstii ne pot degrada sanatatea pe termen lung.

Nu mai consumati crenvurstii

Crenvurstii sunt, de fapt, tocatura din resturi de carne, tendoane, soric, slanina, cu totul, pana la 40 la suta grasime, la care se pune si carne dezosata mecanic sau carne MDM, o tocatura din resturi precum tendoanele. Grasimea din crenvursti ne ingrasa si creste nivelul colesterolului. Crenvurstii mai contin si nitrit dar si nitratul de sodiu, E250 si E251, care impiedica dezvoltarea bacilului botulinic si dau mezelurilor o culoare rozalie, apetisanta. Totodata, contin si monoglutamat de sodiu, sau E621, substanta care face mancarea gustoasa.

 

”Acesti crenvusti contin 38 la suta carne de pui, foarte putin de altfel. Si in compozitia acestui preparat gasim slanina, despre care am mai discutat ca nu este un produs sanatos. Eticheta nu poate fi usor citita foarte bine si sunt, din pacate, foarte multi consumatori care nu dau importanta la acest aspect. Din punctul meu de vedere, chiar daca am consemnat procentul de carne, foarte putin din acest produs contine o ingrediente sanatoase. Un sfert dintr-un crenvusti este carne de pui, restul fiind adaosuri, ba slanina, ba proteina din soia etc.

Citeste si articolul :   Care sunt principalele beneficii ale cartofilor

Asadar, nici crenvustii nu reprezinta o sursa de alimentatie sanatoasa. Eu ii pun intotdeauna pe aceeasi treapta cu salamurile. Orice produs alimentar preparat din carnuri tocate la care se adauga diverse este nesanatos. Foarte multe persoane, cand citesc pe eticheta crenvusti sau parizer de pui, spun ca acestea nu contin untura si considera ca sunt preparate slabe. Aceste persoane se intreaba de ce preparatele respective nu sunt recomandate.

Eu spun ca sunt doar aparent slabe. Si in sprijinul afirmatiei vine eticheta, pe care, daca o citim cu atentie, vedem toti compusii nesanatosi continuti. Prin urmare, continutul foarte redus in principii nutritive sanatoase este cel care ma retine sa spun ca sunt alimente care ar putea fi recomandate intr-o alimentatie sanatoasa”, a explicat medicul nutritionist Magdalena Morosanu

Autor