Rasturnare se situatie. Scolile ar putea incepe, fizic, pe 1 octombrie. Anuntul premierului Orban

Premierul Romaniei, Ludovic Orban spune ca nu exclude posibilitatea ca elevii sa vina la cursuri, in clase, abia pe 1 octombrie. In acest context primele 2 saptamani ar urma sa fie invatamant online..

Elevii ar putea urma cursuri online in perioada 14-30 septembrie iar cursurile in fizice, in clase, sa fie reluate la data de 1 octombrie.

„Au fost discutii pe aceasta tema (ca scolile sa inceapa fizic de la 1 octombrie, iar in intervalul 14-30 septembrie cursurile sa fie online – n.r.). Exista puncte de vedere exprimate de specialisti, in special medici, care spun ca atat profesorii, cat si copiii, intr-un procent foarte mare, revin din concedii, ca o mare parte dintre cei infectati au spus ca vin din concediu”, a declarat premierul.

Orban a mai spus ca nu a fost inca luata, inca, o astfel de decizie, dar daca se va lua, atunci va fi anuntata in timp util. Copii se intorc din concediile facute alaturi de parinti si ar necesita o perioada mai mare pentru a se observa cum decurge situatia imbolnavirilor.

„Deocamdata lucrurile sunt asa cum le-am anuntat. Decizia de deschidere a scolii va fi luat in plan local. (…) ”, a mai spus Ludovic Orban.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.