Alerta meteo imediata: Romania, lovita de vijelii si grindina. Harta judetelor vizate

Alerta meteo. Meteorologii ANM au emis doua coduri galbene si un cod portocaliu de instabilitate atmosferica accentuata cu ploi si vijelii.

Cod galben in Transilvania, Moldova, Muntenia si Oltenia

In data de 3 septembrie, in intervalul orar 12:00- 21:00, in jumatatea de sud-est a Transilvaniei, nordul si vestul Moldovei, nordul Munteniei si in nord-estul Olteniei sunt anuntate averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa de 25-35 l/mp si pe arii restranse 40-50 l/mp.

Potrivit ANM, fenomenele vor afecta judetele Botosani, Iasi, Bacau, Covasna, Brasov, Arges, Valcea, Sibiu, Harghita, Mures, Neamt, Suceava.

Cod galben in Muntenia, Dobrogea, Moldova si Transilvania

Incepand de joi seara, de la ora 21:00 si pana vineri la ora 23:00, in Muntenia, Dobrogea, jumatatea de sud a Moldovei si sud-estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa de 25-35 l/mp si pe arii restranse 40-50 l/mp.

Citeste si articolul :   Ce magazine se deschid din 15 mai, la mall. De unde iti poti cumpara haine

Judetele vizate: Harghita, Covasna, Bacau, Braila, Vaslui, Galati, Tulcea, Constanta, Arges, Dambovita, Prahova, Giurgiu, Teleorman si Municipiul Bucuresti.

Cod portocaliu, vineri

Vineri, 04 septembrie, de la ora 02:00 si pana ora 23:00, va fi cod portocaliu in judetele Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau, precum si in zona de munte a judetelor Vrancea, Covasna, Prahova si Brasov, care se va manifesta prin instabilitatea atmosferica va fi accentuata, iar cantitatile de apa, in intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depasi 50-70 l/mp.

Autor