Nelu Tataru, avertizeaza: “vom fi nevoiti sa impunem din nou restrictii”

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru a axplicat ca in conditiile in care numarul cazurilor va creste peste 1500, autoritatile vor regurge la instituirea unor noi reguli restrictive:

“Noi avem o evaluare care merge pana in 1500 de cazuri in conditiile in care se respecta regulile. In conditiile in care nu se respecta vom avea o crestere si vom fi nevoiti sa impunem din nou restrictii”, a declarat ministrul Sanatatii.

Autoritatile iau in calcul noi restrictii daca nu se respecta regulile dupa redeschiderea restaurantelor si a scolilor.

In momentul de fata la Terapie Intensiva se afla peste 500 de persoane. Avem totusi si cateva vesti bune. Se pare ca un nou tratament a fost testat la Cluj si a a vut rezultate multumitoare. Este vorba de o noua terapie, cea cu oxid nitric, administrata pacientilor care se afla in stare foarte grava. Tratamentul este la inceput de aceea marile spitale care ingrijesc pacientii cu COVID asteapta sa apara studii medicale concrete despre eficienta lui.

Unul dintre medicii Spitalului de Pneumoftiziologie din Cluj a propus terapia cu oxid nitric pentru pacientii in stare foarte grava. Medicul a facut parte din grupul voluntarilor romani care au plecat in Italia atunci cand medicii de acolo nu mai faceau fata numarului urias de cazuri. In spitalele italiene a invatat cum poate fi folosita aceasta terapie in cazurile cele mai grave. Cele pentru care alte tratamente nu mai dadeau rezultate.

”Intr-un procent de 50 %, pot sa aiba un prognostic nefavorabil. In disperare de cauza am incercat sa gasim o solutie noua. Va produce o vasodilatatie a vaselor de la nivelul plamanului, alveolar astfel incat scade hipertensiunea pulmonara, practic plamanii fiind oxigenati mai bine, asigurand o mai bine oxigenare a creierului, a inimii”, a spus Milena Man – Sef de sectie COVID.

Pana in momentul de fata, doi pacienti au beneficiat de acest tratament la Cluj Napoca. Amandoi au raspuns bine. Cel mai tanar dintre ei era un caz aproape pierdut, celelalte tratamente nu-i ameliorasera in niciun fel starea.

Citeste si articolul :   Scenariu Rosu. Lista localitatilor care incep din nou sa se inchida

”Desigur noi am folosit aceasta terapie in cazul unui tanar de 23 de ani si putem sa zicem ca pana acum am avut succes cu aceasta terapie incat ne pregatim de pe aparate de pe suportul ventilator”, a spus Galos Elena – medic specialist anestezie- terapie intensiva.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.