Raed Arafat, apel disperat: “Au o sansa mult mai buna sa scape…”

Seful DSU, Raed Arafat, face un apel la populatie sa se vaccineze antigripal. Toamna, gripa sezoniera isi face aparitia si combinata cu noul coronavirus poate face ravagii.

“Sunt persoane care vor avea poate ambele infectii simultan, sunt persoane care vor avea numai una sau numai alta si persoanele vulnerabile, din pacate, sunt vulnerabile pentru amandoua. Persoanele varstnice, persoanele cu comorbiditati sunt vulnerabile si pentru gripa si pentru COVID.

Vaccinarea este extrem de importanta si de data asta trebuie ca oamenii sa inteleaga macar acum sa nu mai asculte de atacurile impotriva si sa se vaccineze. Au o sansa mult mai buna sa scape macar de riscul acesta al gripei sezoniere sau sa-l atenueze, pentru ca vaccinarea nu garanteaza ca nu vei face deloc, dar poate ajuta ca daca faci (gripa – n.r.) sa fie mai usor impactul bolii respective asupra organismului”, a declarat Arafat.

Seful DSU se asteapta la o crestere a numarului de cazuri in lunile septembrie si octombrie.

„Sa nu uitam, sunt mai multe aspecte: deschiderea scolilor, mai este revenirea din concediu la locurile de munca, aglomerarea oraselor, aglomerarea transportului public in comun. Astea sunt caracteristici pe care le vom vedea in luna septembrie. Mai este si activitatea electorala care se desfasoara, mai vine gripa sezoniera – in septembrie-octombrie vor incepe sa apara cazuri. Sunt factori cumulativi care pot sa duca la o crestere mai departe, daca, mai ales daca, nu respectam regulile de distantare, portul mastii si toate astea”, a mai spus Arafat.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.