Tanara de 25 de ani, rapusa de noul virus: “Cazul ei a fost unul aparte”

Timea Eniko Daraban, o tanara profesoara de Biologie din Baia Mare, a decedat din cauza noului coronavirus. Avea doar 25 de ani si nu suferea de alte afectiuni. Timea a stat 10 zile in spital, iar mama si rudele sale au facut multe apeluri disperate pe retelele de socializare pentru ca oamenii sa doneze plasma.

Foarte multe persoane au raspuns pozitiv la rugamintile familiei, au donat plasma, dar tanara nu a mai putut fi salvata. Medicii spun ca, desi i s-a administrat plasma in doua randuri, fata a decedat.

Timea, in varsta de 25 de ani, a fost internata in data de 15 august la Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare, transferata apoi la Terapie Intensiva, dupa ce starea i s-a degradat brusc, iar 10 zile mai tarziu, in data de 25 august, a suferit un stop cardio-respirator si nu a mai putut fi resuscitata.

Nimeni nu stie cum s-a infectat fata. Mama, tatal, fratele si sotul profesoarei sunt si ei bolnavi de COVID-19.

„Neasteptat de multi oameni cu suflet mare au sarit, neconditionat, in ajutor. S-au rugat pentru puiul meu, Timea, au venit sa doneze plasma, au dorit sa doneze si sange, numai sa poata face ceva pentru “fata de 25 de ani” cum o stie, de acum, pe Timi a mea, toata lumea. Am fost greu incercati, dar am simtit, de aici, din spital forta rugaciunilor tuturor si, sper, sa vedem semnele insanatosirii puitului meu cat mai curand” spunea mama Timeei, optimista ca fiica sa isi va reveni datorita plasmei donate. Din pacate, toate sperantele femeii s-au naruit.

Citeste si articolul :   Cluj: Aglomeratie la Aeroportul din Cluj. Mii de oameni pleaca spre Germania, la munca

“Cazul ei a fost unul aparte”

“Este un caz aparte care nu a prezentat comorbiditati sau alte boli asociate. Tot personalul medical a depus toate eforturile pentru a salva viata pacientei, dar acest lucru nu a mai fost posibil. A beneficiat de tot ce inseamna tratament medical, inclusiv transfer de plasma”, a declarat Dan Buca, purtator de cuvant CJSU.

„Suntem devastati, suparati, mai ales ca ieri dimineata am sunat o colega mai apropiata de familie si spunea ca Timea este mai bine si se va trezi. La ora unu am primit vestea” a spus Mihai Pop, directorul Liceului Tehnologic Seini.

Autor