Un nou focar de COVID-19 intr-un spital din Romania. O sectie a fost inchisa

Un nou focar in Romania. Autoritatile au depistat un nou focar de coronavirus chiar in Sectia de Chirurgie II a Spitalului de Urgenta Floreasca. Potrivit informatiilor, Sectia a fost inchisa.

Medicul Bogdan Oprita, purtatorul de cuvant al spitalului, a anuntat ca este vorba despre 15 angajati care sunt infectati: un medic rezident, un brancardier, asistente si infirmiere.

„La Sectia de Chirurgie de la etajul 3, a doua sectie de chirurgie a spitalului nostru din cele trei, au fost testate 15 persoane pozitiv, dintre care un medic rezident, un brancardier si restul asistente si infirmiere. Sectia si-a inchis activitatea doar pentru urgente, pentru ca a fost testat intreg personalul. Persoanele care au iesit negative isi continua activitatea”, a declarat Bogdan Oprita.

Medicul a specificat ca activitatea de urgenta a spitalului nu a fost afectata, intrucat urgentele chirurgicale au fost preluate de celelalte doua sectii.

Publicitate

„Ca si pacienti, in momentul de fata, mai sunt cinci pacienti care sunt negativi si care necesita supraveghere si sunt ingrijiti mai departe, iar activitatea de urgenta, adica de garda, a fost preluata de celelalte doua sectii de chirurgie ale spitalului. Din punctul de vedere a tot ceea ce inseamna urgenta, activitatea spitalului nu a fost afectata. Joi se va face o retestare a personalului care a iesit negativ si, daca va iesi negativ, pe masura ce vor iesi rezultatele, pentru ca rezultatele vin cam in 24 de ore, noi speram ca sambata sa reincepem activitatea si pentru garda (la Sectia de Chirurgie II)”, a mai spus medicul.

Citeste si articolul :   Medicul chirurg Paul Ichim, reactie dura: "Nu exista doar COVID. Restul bolilor nu si-au luat concediu!"

Noile cazuri au fost descoperita dupa ce sectia de gastroenterologie a aceluiasi spital fusese si ea inchisa in urma testarii pozitive a mai multor angajati.

„Una dintre sectii a fost redeschisa – Sectia de Gastroenterologie, care a fost inchisa pentru ca cinci persoane – asistente si infirmiere – au fost diagnosticate pozitiv pentru COVID-19 si atunci s-a luat decizia de testare a intregului personal, de dezinfectie a sectiei si de redeschidere a ei. In timpul acesta, laboratorul de endoscopie, care asigura toate manevrele, a functionat, iar daca au fost urgente, ele au fost rezolvate si internate pe Sectia de boli interne sau in Chirurgie”, a mentionat purtatorul de cuvant al spitalului..

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.