Orban ii contrazice pe Rafila: „Nu putem sa impunem o astfel de regula”

Dupa ce profesorul Alexandru Rafila, a vorbit despre obligativitatea purtarii mastii de protectie si in familie, premierul Orban a declarat ca Guvernul nu poate impune o astfel de regula. ”Ce se intampla intr-o familie depinde de familia respectiva!”.

„Nu putem sa impunem o astfel de regula. Ce se intampla intr-o familie depinde de familia respectiva, nu putem impune noi astfel de reguli.

Am mai auzit prostia asta, s-a facut campanie si de catre PSD ca Guvernul vrea sa introduca obligativitatea mastii in familie.

Asta e o prostie, niciodata un guvern nu poate sa impuna asa ceva!”, a declarat Orban.

Alexandru Rafila a spus ca masca ar trebui sa fie purtata si in casa la interactiunea cu persoanele in varsta care au boli cronice.

„Ceea ce cred ca ar mai fi de facut odata cu inceperea scolii ar fi regandirea interactiunilor pe care le vor avea copiii cu persoanele varstnice din familie, care nu trebuie evitate, dar trebuie oarecum, nu reglementate, dar sa respecte anumite proceduri interne ale familiei, in care interactiunea cu varstnicii care au boli cronice sa fie oarecum la distanta, sa se ia masurile legate de masca.

Citeste si articolul :   TICHETE PASTE 2020. Cine poate primi si ce acte sunt necesare

Utilizezi masca si in casa, de exemplu, daca vreau sa stau cu bunicul meu si o utilizeaza si el. Nici lucrul acesta nu a fost discutat, dar e legat de inceperea scolilor in mod evident”, a declarat profesorul Alexandru Rafila.

Autor