Alerta ANM! Vremea se schimba radical. HARTA judetelor afectate

Alerta ANM: Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare de Cod portocaliu de furtuni valabil pe parcursul zilei de astzi in 19 judete. Tot astazi, ANM a emis si o avertizare de Cod galben de instabilitate atmosferica accentuata, valabil pana marti seara.

Cod portocaliu de furtuni, emis de ANM,  valabil pe parcursul zilei de luni in 19 judete.

Potrivit datelor transmise de meteorologii ANM,, in intervalul orar 12:00 – 23:00, in cea mai mare parte a Moldovei si Transilvaniei, nordul Olteniei, Carpatii Meridionali si Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina. Cantitatile de apa, in intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depasi 30…40 l/mp si, pe arii restranse, 50…70 l/mp.

Publicitate

Judetele vizate de Cod portocaliu: Iasi, Neamt, Harghita, Mures, Sibiu, Brasov, Covasna, Bacau, Vaslui, Vrancea, Valcea, Gorj, si partial Suceava, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Hunedoara si Alba.

Citeste si articolul :   Alerta ANM. Cod GALBEN si PORTOCALIU in mai multe zone ale tarii

Cod galben in 14 judete, pana marti la 23:00

ANM a emis, luni, si o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata care va afecta, pana marti la ora 23:00, un numar de 14 judete.

In intervalul mentionat, in sud-vestul, centrul, nordul si nord-estul tarii, precum si in zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si pe spatii mici grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20…25 l/mp si izolat 40…50 l/mp.

Potrivit meteorologilor, fenomene asociate instabilitatii atmosferice vor fi pe arii mai restranse si in restul teritoriului.

Judetele vizate de Cod galben:  Maramures, Bistrita-Nasaud, Suceava (partial), Botosani, Galati, Arges (partial), Olt, Dolj, Mehedinti, Caras-Severin, Hunedoara (partial), Alba (partial), Cluj si Salaj.

In 19 judete va fi Cod portocaliu de furtuni pe parcursul zilei de luni.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.