OFICIAL: Lista localitatilor in care romanii ies mai devreme la pensie

Legea pensiilor a fost modificata. Astfel, potrivit modificarii efectuate, persoanele care au locuit cel putin 30 de ani in zone afectate de poluarea remanenta vor iesi la pensie cu doi ani mai devreme fata de varsta standard.

Proiectul de modificare a fost adoptat in Camera Deputatilor si a fost initiat de senatorul PNL Carmen Harau.

“Persoanele care au locuit cel putin 30 de ani in zonele afectate de poluarea remanenta din cauza extractiei, prepararii si arderii carbunelui sau a sisturilor bituminoase, a extractiei si prepararii minereurilor de uraniu, a extractiei si prelucrarii minereurilor feroase si neferoase cu continut de praf sau de emisii de gaze cu efect de sera, de amoniac si derivate de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, feldspat si siliciu ori de radiatii din minereuri radioactive, hidrogen sulfurat, crom trivalent, crom hexavalent, cianuri, de pulberi metalice si/sau de cocs metalurgic”.

Localitatile aflate in proiectul adoptat, miercuri, de Camera Deputatilor sunt: Baia Mare, Calarasi, Copsa Mica, Drobeta-Turnu Severin, Slatina, Targu Mures, Tarnaveni, Turnu Magurele si Aninoasa, Baia de Cris, Baita, Brad, Calan, Certej, Criscior, Deva, Ghelari, Hunedoara, Lupeni, Orastie, Petrila, Petrosani, Soimus, Teliuc, Uricani, Vetel, Vulcan din judetul Hunedoara.

Alte localitati incluse in lista: Abrud, Baia de Aries, Lupsa, Rosia Montana si Zlatna din judetul Alba; Slobozia din judetul Ialomita; Iacobeni si Vatra Dornei din judetul Suceava; Margina, Nadrag si Tomesti din judetul Timis; Berbesti si Ramnicu-Valcea din judetul Valcea.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.