Doliu in lumea medicala din Romania. Medicul s-a stins la 63 de ani

Doliu in lumea medicala din Romania. S-a stins dr. Ioan Alexandru Grigoriu, medic primar psihiatru si doctor in stiinte medicale. Medicul a trecut la cele cele vesnice la numai de 63 de ani, rapus de o maladie nemiloasa.

Medicul s-a aflat mult timp la conducerea DSP Brasov si a Spitalului Clinic de Psihiatrie si Neurologie (SPCN) Brasov. A fost primul medic brasovean cu un master in managementul sanatatii, absolvit la Universitatea John Hopkins din SUA.

Onelia Pescaru a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, dupa ce medicul s-a stins:

“Doctorul Ioan Alexandru Grigoriu pleaca prematur dintre noi, doborat de boala si de tristete. Cu boala lupta, demn, de ani buni. Si, daca nu era tristetea, o mai ducea mult si bine. Doctorii de suflete sunt si ei oameni. Ii vindeca pe altii, dar deseori sunt mai vulnerabili ca pacientii lor. Doctorului Grigoriu i s-a facut o mare, o imensa nedreptate.

A fost schimbat nedrept, ilegal chiar, de la conducerea Spitalului de Neuropsihiatrie din Brasov. I s-a inscenat o mizerie la dosar pentru a fi impiedicat sa concureze pentru un nou mandat. Interlopii au pus stapanire pe spitalul care reprezenta o mina de aur, pentru ca beneficia de fonduri europene si de finantari fara precedent.

Aceeasi interlopi care imi incendiasera masina in fata casei, in miez de noapte. Stiind ca Politia nu il poate apara de ei, privea neputincios cum se fura, sub ochii lui. A fost la DNA, a fost peste tot unde putea gasi o farama de dreptate, unde putea opri jaful. La scurt timp aflam, siderati, ca cea care era dorita in locul lui fura pampersi si medicamente din spital, folosea angajatii la azilul propriu, dadea lucrari firmelor fantoma. Se puteau face multe, dar…

Sunt multe lucruri de facut in domeniul sanatatii mintale! Sunt atatea proiecte! Sunt atat de multi oameni care au nevoie! Doctorul Grigoriu asta voia, pentru asta muncea si traia…

Publicitate

Am vorbit de multe ori cu doctorul Grigoriu in acele momente. De doua ori a contramandat emisiunea in ultima clipa. Voia sa vorbeasca, sa spuna lumii ce se intampla. Spunea: sa treaca si decizia asta, sa se pronunte instanta, poate, cine stie, scapam spitalul de interlopi…

Instanta i-a dat dreptate, dar umilintele nu s-au oprit. Doctorul a continuat sa consulte, sa faca bine altora. Pentru el nu s-a mai putut face nimic… La inceput de vara, l-am chemat la o emisiune despre depresie. Asa, post pandemie. Mi-a spus ca vremea lui a trecut, ca asa simte… ca… l-au doborat. I-am spus ca nu poate spune chiar el asta. Si mi-a raspuns: Din pacate, pot! O viata de exceptie, cuprinsa in cateva cuvinte:

Citeste si articolul :   Un elicopter SMURD s-a defectat in timpul unei misiuni in Targu-Jiu

Dr. Ioan Alexandru Grigoriu, medic primar psihiatru, fost sef DSP Brasov- 5 ani, fost manager Spitalul Clinic de Psihiatrie si Neurologie (SPCN) din Brasov- 22 ani. Da, SPITALUL a fost viata si casa lui.
Imi pare atat de rau, Doctore….

.S. Pentru ca aceasta postare- personala!- ar putea genera confuzii, precizez ca NU este vorba de niciun medic din cadrul spitalului, atunci cand vorbim de “interlopi” sau de mafie. Doctorii isi implinesc profesia lor nobila, in aceste vremuri tot mai putin nobile. Altii sunt cu banii si cu sforile.

Tot corpul medical este devastat de aceasta pierdere greu de compensat. Iar daca domnul doctor nu a mai apucat sa isi spuna public povestea, nu o voi face nici eu. Stiu ca a spus TOT ce era de spus acolo unde trebuia spus. Cine poate face dreptate, stie adevarul. Mai stiu ca orice adevar isi are timpul lui. Si pretul lui. In rest, vorba batranului Will, tacere…”

Citeste si articolul :   Doliu in lumea artistica din Romania! S-a stins la doar 37 de ani. Dumnezeu sa-l odihneasca.

Alexandru Grigoriu s-a nascut in 13 iunie 1957 in Brasov, este absolvent al Facultatii de Medicina Carol Davilla (in 1983). In anul 1996 a devenit medic specialist psihiatru, apoi medic primar. In perioada 1997 – 2001 a fost director al Spitalului de Neurologie si Psihiatrie Brasov. Intre anii 2001 si 2006 a condus Directia de Sanatate Publica Brasov. In anul 2006 s-a reintors la conducerea Spitalului de Neurologie si Psihiatrie Brasov, pe functia de manager.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.