Alerta METEO: Furtunile si grindina lovesc Romania. Harta zonelor vizate

Alerta meteo. Administratia Nationala de Meteorologie a emis avertizari de Cod galben de vreme instabila, ce vor viza treptat, pana duminica dimineata peste trei sferturi din tara.

Conform informatiilor transmise de meteorologi, in intervalul 14 august, ora 18:00 – 15 august, ora 10:00, va fi in vigoare un prim Cod galben de instabilitate atmosferica, valabil in zone din zece judete situate in partea de vest si sud-vest a tarii.

Astfel, in intervalul mentionat mai sus , in Banat, Crisana, vestul Transilvaniei, precum si in nord-vestul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20 – 25 l/mp si, izolat, 40 – 50 l/mp.

In cursul zilei de vineri si pana sambata dimineata, manifestari de instabilitate atmosferica se vor mai semnala pe arii restranse si in restul tarii.

Citeste si articolul :   Italia anunta ca va dezvolta propriul vaccin anti-Covid 19.

Totodata, incepand din data de 15 august, ora 10:00 pana pe 16 august, ora 10:00, vremea instabila va cuprinde cea mai mare parte a tarii.

Vor fi averse cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, vijelii si grindina.

In intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 20 – 25 l/mp si, pe arii restranse, 40 – 60 l/mp.

ANM precizeaza ca instabilitatea atmosferica se va semnala, sambata, pe arii restranse si in sud-estul tarii, iar duminica, din nou, in majoritatea regiunilor.

Meteo pentru Bucuresti

Vineri si sambata vremea va fi calduroasa, iar la pranz temperatura maxima va avea valori de 32…33 de grade. Cerul va fi variabil, iar innorari accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului se vor semnala incepand din seara zilei de sambata (15 august). Temperaturile minime vor fi de 17 – 19 grade.

Autor