Anuntul autoritatilor din Grecia dupa ce a crescut numarul de cazuri de infectare cu noul virus: Cele mai multe cazuri provin din Romania

Grecia se confrunta cu o crestere a cazurilor de infectare cu noul virus. Nikos Hardalias, Secretarul de stat pentru Protectia Civila din Grecia, a prezentat in cadrrul conferintei de presa situatia cazurilor de coronavirus din luna iulie, pana in momentul de fata.

Duminica Grecia a inregistrat un numar record de cazuri noi de COVID-19, 203. Secretarul de stat a dat si date despre turistii infectati care au fost depistati la intrarea in tara. Astfel, dintr-un total de 508 cazuri, cele mai multe sunt din Romania – 88.

Potrivit datelor Secretariatului General pentru Protectie Civila, in perioada 1 iulie – 9 august, la intrarea in Grecia au fost efectuate 266.116 de teste moleculare si au fost depistate 508 cazuri active de COVID-19, scrie publicatia elena Ta Nea.

Majoritatea cazurilor de infectie cu coronavirus provin din Romania (88), urmata de Serbia (80), Bulgaria (79), Albania (43) si Suedia (20).

Publicitate

Din cele 508 de cazuri detectate la portile de intrare, 164 dintre ele raman active, 243 s-au intors in tarile lor, in timp ce 101 nu mai sunt active si au ramas in Grecia.

Citeste si articolul :   Romania, sub amenintarea restrictiilor. Carantina in mai multe localitati

Cele mai multe dintre cele 508 de cazuri au fost depistate pe aeroporturile din tara, unde au fost confirmate 278 de persoane Covid-19 pozitive. In porturi in aceasta perioada au fost depistate 12 cazuri si la frontiera terestra 218.

Autoritatile elene instituie noi masuri

Barurile si restaurantele din mai multe statiuni vor fi inchise pe timpul noptii de la ora 24 la ora 7 dimineata. Regula se aplica de maine pentru localurile din Santorini, Corfu, Rhodos, Creta si Mykonos si ramane valabila cel putin pana pe 23 august cand se va face o noua evaluare a situatiei.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.