Un nou focar de coronavirus in Romania, chiar la sectia ATI a spitalului

Autoritatile au depistat un nou focar de coronavirus chiar in sectia ATI a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Buzau.

Astfel, in acest judet sunt sapte focare COVID-19 active, printre institutiile unde acestea au fost declarate numarandu-se sectia ATI a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU).

Al doielea focar ca si dimensiuni este la Caminul pentru batrani “Sfintii Constantin si Elena” din Costesti, a transmis luni Prefectura.

Potrivit sursei citate mai sus, din informatiile facute publice de Directia de Sanatate Publica (DSP) Buzau se anunta ca la sectia ATI a SJU Buzau au fost confirmate cu noul coronavirus 12 persoane, iar la Caminul pentru batrani din Costesti sunt 11 persoane testate pozitiv.

Publicitate

La Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Buzau si sectia de Neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta au fost depistate cate trei persoane cu COVID-19, iar la o fundatie din comuna Cernatesti, patru persoane.

Pe lista focarelor se mai afla doua societati comerciale din municipiul Buzau, unde au fost descoperite patru, respectiv cinci persoane cu acest diagnostic.

Citeste si articolul :   Alegeri locale 2020. Ce nu trebuie sa faci astazi. Amenzile sunt foarte mari

„In toate aceste cazuri, Directia de Sanatate Publica a recomandat o serie de masuri, precum internarea persoanelor confirmate COVID-19, testarea contactilor simptomatici, izolarea la domiciliu, impreuna cu ceilalti membri ai familiei care locuiesc la aceeasi adresa, timp de 14 zile, aplicarea procedurilor de curatenie si dezinfectie terminala, intensificarea masurilor de curatenie si dezinfectie continue, respectarea masurilor pentru prevenirea si limitarea raspandirii coronavirusului. Suplimentar, in urma anchetei epidemiologice desfasurate de DSP Buzau la Caminul pentru persoane varstnice ‘Sfintii Constantin si Elena’ Costesti, s-a dispus izolarea si tratarea rezidentilor la nivelul unitatii, motivat de patologia acestora”, se arata in comunicatul Prefecturii.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.