Alerta meteo! Romania, lovita iar de grindina si vijelii. Judetele afectate

Alerta meteo. Meteorologii ANM au emis, in data de 5 august, o atentionare Cod galben de instabilitate atmosferica, valabila pana joi dimineata in cinci judete din partea de  vest a Romaniei.

Alerta meteo

Cod galben de ploi si grindina

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, in perioada 5 august, ora 15:00 – 6 august, ora 2:00, in Banat, Crisana si, local, in zona Carpatilor Occidentali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica, ce se va manifesta prin averse cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si vijelii.

In acest interval, meteorologii anunta ca va cadea grindina, iar cantitatile de apa vor depasi 20 – 25 litri/mp si, pe arii restranse, 40 litri/mp.

Publicitate

Judetele vizate de noua atentionare Cod galben sunt: Caras-Severin, Timis. Arad, Bihor si Hunedoara.

Meteorologii precizeaza ca manifestari de instabilitate atmosferica se mai pot semnala si in nord-vestul teritoriului.

ANM a emis o prognoza meteo pentru Capitala.

Totodata, in acelasi interval a fost emisa o prognoza meteo speciala pentru Bucuresti. Astfel, vremea se va mentine frumoasa si calduroasa dupa-amiaza. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima va fi de 33…34 de grade.

Prognoza pe patru saptamani.

Saptamana 03.08.2020 – 10.08.2020

Citeste si articolul :   Prof. Rafila, avertisment pentru romani: "Imunizarea in masa e o confuzie in momentul acesta"

Valorile termice se vor situa usor peste cele specifice acestei perioade, la nivelul intregii tari, dar mai ales in regiunile sudice, nord-estice si nord-vestice Regimul pluviometric va fi deficitar in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales in regiunile intracarpatice si la munte.

Saptamana 10.08.2020 – 17.08.2020

Temperaturile medii ale aerului vor fi usor mai ridicate decat cele normale pentru acest interval. Astfel, in regiunile sudice, estice si nordvestice, iar in rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Cantitatile de precipitatii estimate pentru aceasta saptamana vor fi deficitare in toate regiunile, dar mai ales in cele centrale si nordice.

Saptamana 17.08.2020 – 24.08.2020

Temperatura medie a aerului va avea valori usor mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada in regiunile extracarpatice, iar in rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval se va situa in jurul celui normal pentru aceasta perioada, la nivelul intregii tari.

Citeste si articolul :   Anuntul autoritatilor: Romanii vor iesi din case fara declaratia pe proprie raspundere. Cum se va circula dupa 15 mai

Saptamana 24.08.2020 – 31.08.2020

Valorile termice se vor situa usor peste cele specifice acestei saptamani in regiunile extracarpatice, iar in rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada. Cantitatile de precipitatii vor fi in general deficitare in regiunile nord-vestice, iar in rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.