Raed Arafat avertizeaza: Fenomenul COVID-flu poate aparea din toamna

Fenomenul-COVID-flu-poate-aparea-din-toamna

Fenomenul COVID-flu ar putea aparea in momentul suprapunerii virusului gripei comune cu virusul SARS-CoV-2.

Romania trece prin momente dificile din cauza pandemiei de coronavirus. De aproape doua saptamani sunt peste 1000 de cazuri zilnice depistate.

In acest context, seful DSU, Raed Arafat, avertizeaza. Un alt pericol major pandeste Romania.

O noua molima se anunta in Romania

Raed Arafat spune ca aparitia unui vaccin anticoronavirus nu o sa rezolve pe loc situatia si le recomanda oamenilor sa se vaccineze impotriva gripei comune sezoniere, pentru a reduce riscul de infectare. „Cum au zis si cei de la OMS, pana nu vedem vaccinul noi suntem obligati sa ne pregatim. Chiar daca apare vaccinul, noi trebuie sa stim ca vaccinul nu va rezolva instantaneu situatia pentru ca ai nevoie de sute de milioane de doze ca sa opresti raspandirea.

Publicitate

Este foarte important ca oamenii sa se vaccineze, mai ales persoanele vulnerabile, cele in varsta sa se vaccineze impotriva gripei sezoniere. Cu asta scad macar o parte din risc! Daca se infecteaza si cu COVID am putea sa ne trezim cu fenomenul COVID-flu si va fi foarte greu si pentru medici.

Eu am speranta ca vom putea sa controlam macar sa ramana un platou si sa inceapa sa scada prin masurile care sa iau, dar speranta asta nu poate sa depinde numai de noi si populatia cred ca in ultima perioada a sesizat seriozitatea situatiei si datorita acestui lucru eu am speranta si mai mare ca un numar mai ridicat de populatie sa fie mai atenta si sa respecte regulile si cu asta poate ca reusim sa controlam situatia si sa incepem sa vedem o scadere”, a declarat Raed Arafat.

Citeste si articolul :   Ministerul Sanatatii, anunt important pentru pacientii de COVID

Simptome la care trebuie sa fim atenti:

Persoanele cu COVID-19 au prezentat o gama larga de simptome raportate – de la simptome usoare la boli severe.

Simptomele pot aparea la 2-14 zile dupa expunerea la virus. Persoanele cu aceste simptome pot avea COVID-19:

Febra sau frisoane

Tuse

Dificultati de respiratie

Oboseala

Dureri musculare sau corporale

Dureri de cap

Pierderea gustului si a mirosului

Dureri in gat

Congestie sau curgerea nasului

Greata sau varsaturi

Diaree

Pete rosii pe piele

Medicii din Franta au tras un semnal de alarma asupra unui simptom de infectare cu COVID-19, mai exact aparitia unor pete rosii pe piele, de cele mai multe ori dureroase, si a unor leziuni temporare de urticarie.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.