O tanara de 22 de ani, rapusa de noul virus la numai o saptamana dupa ce si mama ei s-a stins din aceeasi cauza

Andreea, o tanara din Arges, de numai 22 de ani, a fost rapus de coronavirus la doar o saptamana dupa ce si mama ei  s-a stins tot de aceeasi boala. Rudele tinerei fac acuzatii grave la adesa cadelor medicale  care ar fi trebuit sa aiba grija de ea. Din spusele apropiatilor, s-ar fi facut multe greseli.

Andreea a decedat in sectia de Terapie Intensiva. Tanara ar fi asteptat prea mult timp ambulanta. Rudele spun ca nu ar fi luat-o de acasa pentru ca nu avea dovada scrisa ca are coronavirus..

“Cand am ajuns cu ambulanta am stat pe aici pana a venit o doamna, mi-a luat temperatura. Initial au vrut sa ma bage in spital si nu a mai fost niciun loc si apoi a zis ca ma baga intr-un cort cu inca un nene si apoi m-au bagat singura”, a spus  Andreea.

Cu 10 zile in urma, tanara i se plangea unchiului sau de ce i se intampla. Tanara nu a mai vrut sa ramana in cort, si s-a intors acasa. Si-a sunat medicul de familie, cel care a indemnat-o sa cheme ambulanta.

Publicitate

”Dr. Alina Sendroiu, medic de familie: Ai semnat ca vrei sa pleci?

Andreea: Da, nu puteam sa dorm in cort.

Citeste si articolul :   Monica Pop da de pamant cu autoritatile: "Nu opreste infectii. O transmit altora"

Dr. Alina Sendroiu: De ce nu puteai?

Andreea: Eram singura, dar dormeam aproape pe jos, a spus copilul de unde am dedus ca dormea pe targi”.

Unchiul fetei spune ca daca tanara ar fi fost internata in spital ar fi ramas.

Unchiul fetei: ”Ea era pregatita sa se interneze, sotia mea a avut o conversatie pe WhatsApp si-i spunea ce sa-si ia, ca sa aiba la ea periuta de dinti, cana, pahar. Copilului i s-a spus astepti aici rezultatul testului sau pleci acasa?”

“A plecat acasa. Cu o masina, cu prietenii. Ea are semnatura ca pleaca la cerere. Pe data de 20 era vid legislativ. Nu puteam sa retinem pacienta, nu puteai sa-i faci o adresa de intampinare la DSP pentru a fi retinuta sau … era in vid legislativ. Nu putea fi fortata”, a declarat Dr. Gabriel Copceag, director medical SJU Arges.

Fata a primit rezultatul pozitiv a doua zi, pe 21 iulie, acasa.

Medicul de familie i-a prescris un tratament si a rugat-o sa se interneze. Andreea nu a urmat sfatul medicului si a stat acasa pana sambata cand aproape nu mai putea sa respire. La ora 10 a a chemat ambulanta.

”Sambata la ora 10.10 ea a sunat la Ambulanta si a solicitat ajutorul. Cei de la Ambulanta au intrebat-o daca are testul, are hartia in mana, fata le-a spus ca nu are, pentru ca a fost sunata marti de la spital si i s-a spus ca e pozitiva, atat, nu avea cum sa-l aiba fizic”, a spus unchiul sau.

Citeste si articolul :   Intram din nou in starea de urgenta? Virgil Musta, anunt de ultim moment: ,,Asistam deja la un val doi in anumite locuri"

”Motiv pentru care am sunat eu pe telefonul de urgenta de la DSP, mi-au spus ca au fost multe apeluri, sunt legati de maini si de picioare, nu au testul, au cautat-o dupa CNP. Daca eu nu sunam era moarta acasa”, a spus Dr. Alina Sendroiu, medic de familie.

”Deci acesta nu este un motiv sa nu fie luat un pacient. Pacientul, cand are o stare grava si anunta ambulanta, indiferent ca este SarsCov 2 pozitiv sau negativ, trebuie sa fie preluat si dus la o unitate sanitara, conform simptomatologiei si ceea ce declara. Deocamdata, suntem intr-o ancheta, nu putem spune cine a gresit, cine a gresit va raspunde. Ca sa poata sa o interneze ii trebuia un test, e legal sa nu ia ambulanta. Daca se simte foarte rau trebuia sa o duca la suspecti. Cineva a gresit ca nu a luat-o. Din cate inteleg nu a zis ca se simte foarte rau”., a declarat Dr. Sorina Hontaru, director DSP Arges.

Tanara a fost adusa sambata seara la un spital suport din judet avad saturatia de oxigen foarte mica.

Citeste si articolul :   Marturia unui tanar care a avut COVID: "Am primit injuraturi"

Dupa cateva ore medicii au transferat-o la judetean pentru ca starea ei de sanatate se degradase mult. Duminica a fost intubata, iar luni a decedat. Andeea s-a stins in aceeasi sectie in care a decedat mama ei in urma cu o saptamana.

Specialistii spun ca evolutia virusului este imprevizibila si de aceea le recomanda si celor fara simptome sa mearga la spital.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.