O gravida infectata cu COVID-19 a decedat in timp ce era transferata de la Arad la Timisoara

O femeie de 38 de ani, insarcinata in 28 de saptamani, a decedat din cauza complicatiilor suferite de la infectia cu SAR-CoV-2. In momentul in care s-a internat la Spitalul Judetean Arad, gravida era asimptomatica, iar apoi starea s-a agravat si a fost transferata la Timisoara. Pe drum, insa, a decedat.

Din primele informatii rezulta faptul ca femeia nu a fost transferata la Maternitatea COVID-19 din judetul Arad, ea a fost tinuta la Spitalul Judetean Arad in Sectia de Chirurgie pentru ca acolo exista o „Zona rosie”.

Cand pacienta a inceput sa se simta rau a fost transferata pe sectia ATI unde nu ar mai fi fost urmarita corespunzator.

Pentru ca medicii de la Spitalul Judetean Arad au fost depasiti de situatie au decis sa transfere gravida la Timisoara.

Publicitate

Pe drum, insa, tanara a facut doua stopuri cardio-repiratorii, iar al treilea care i-a fost fatal in Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetan din Timisoara.

Medicii de la UPU Timisoara spun ca atat viata ei cat, si a fatului ar fi putut fi salvate daca pacienta era intubata la timp.

Citeste si articolul :   Medicul Adrian Marinescu, anunt despre testele negative

„Din informatiile noastre a fost <<descoperita>> in aceasta dimineata la raportul de garda de catre un epidemiolog din cadrul DSP Arad, caruia i s-a transmis ca acest caz ii depaseste. Acest lucru este halucinant avand in vedere ca pacienta ar fi avut o saturatie de oxigen de 70%, mult sub limita obligativitatii intubarii, fiind deci un caz clasic de ATI. Fiindca pacienta nu avea probleme ginecologice, daca ar fi ajuns la noi la timp, noi am fi internat-o direct pe sectia ATI pentru ca exact acolo se face managementul unui caz care se agraveaza”, a explicat, vineri dimineata, managerul Spitalului Judetean Timisoara, Raul Patrascu.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.