E oficial. Intra in vigoare noi restrictii. Singurii care scapa

Intra in vigoare noi restrictii. Reuniti in cadrul sedintei, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a aprobat alte multe noi masuri pentru limitarea raspandirii infectiilor cu noul virus. Astfel, devine obligatorie purtarea mastii de protectie in spatiile deschise. Aceasta masura se aplica in anumite intervale orare, in zonele aglomerate

Exceptie fac persoanele care desfasoara activitate fizica intensa si copiii cu varsta mai mica de 5 ani. Alta masura, se inchid terasele la ora 23:00. Salile de jocuri de noroc vor fi si ele inchise dupa ora 23:00.

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a aprobat in sedinta desfasurata in data de 28 iulie, Hotararea numarul 37 privind stabilirea unor masuri de limitare a raspandirii infectiilor cu SARS CoV-2 la nivelul spatiilor/activitatilor unde exista un risc crescut de infectare.

Instituirea obligativitatii purtarii mastii de protectie, in anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente in spatiile publice deschise stabilite prin hotarare a comitetului judetean sau al Municipiului Bucuresti pentru situatii de urgenta, cu avizul directiei de sanatate publica.

Spatiile si intervalele orare se stabilesc luand in considerare probabilitatea cresterii numarului persoanelor prezente concomitent in spatiile si in intervalele orare respective, ca efect al desfasurarii unor activitati individuale sau de grup.

Se excepteaza de la aceasta masura urmatoarele categorii de persoane persoanele care desfasoara activitati fizice intense sau in conditii de munca solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescuta si copiii cu varsta mai mica de 5 ani.

Interzicerea comercializarii si consumului produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice in spatiile special destinate, dispuse in exteriorul cladirilor unde se desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice, in intervalul orar 23.00-06.00.

In afara intervalului mentionat, operatorii economici care desfasoara aceste activitati, au obligatia sa ia masuri pentru limitarea numarului de clienti la numarul locurilor pe scaune, precum si a oricaror activitati care presupun interactiunea fizica intre clienti, inclusiv dansul.

Interzicerea desfasurarii activitatii cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, in intervalul orar 23.00-06.00.

Citeste si articolul :   Doliu in lumea medicala din Romania. A salvat multe vieti, dar pe el nu l-a mai putut salva nimeni. A murit la doar 46 de ani

Pentru plaje, distanta mai mica de 2 metri intre persoane/sezlonguri este permisa numai pentru soti si copii insotiti de adulti (parinti, bunici).

Propunerile transmise prin Hotararea CNSU urmeaza sa fie supuse aprobarii Guvernului Romaniei.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.