Ultima ora: Cresc alocatiile de la 1 august! Cat vor primi copiii

Cresc alocatiile de la 1 august! Executivul a anuntat ca se alocatiile vor creste din aceasta saptamana. Chiar daca CCR a decis ca dublarea este constitutionala, alocatiile vor creste cu procent cuprins intre 10 si 20%.

Majorare alocatiilor va fi facuta progresi anual, in functie de cat va permite bugetul. Astfel, Dublarea alocatiilor se va realiza intr-un termen cuprins intre 2 si 5 ani.

Guvernul majoreaza alocatiile

Cresterea alocatiilor va fi cuprinsa intre  10 – 20%. Nu se vor dubla asa cum era prevazut intr-o lege promulgata chiar si de Klaus Iohannis.

Publicitate

Klaus Iohannis a semnat Decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea si completarea Legii nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, pe 16 ianuarie 2020,.

Cum se stipuleaza in lege

a) 600 de lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani, in cazul copilului cu handicap;

Citeste si articolul :   E iar doliu in lumea artistica din Romania. A decedat Dorin Anastasiu

b) 300 de lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani;

c) 600 de lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 18 ani, in cazul copilului cu handicap.

Premierul a declarat ca alocatiile nu se pot dubla.

Ludovic Orban spunea, ca in ciuda prevederilor CCR, Guvernul nu poate dubla alocatiile pentru copii.

”In doua saptamani vom solutiona aceasta problema a alocatiilor. Este clar, sincer va spun, ca nu avem posibiltatea sa dublam alocatiile. Am dublat alocatiile in 2019, la Legea bugetului. In momentul in care s-a adoptat legea nu erau prevazute sursele de bani”, spunea pe 18 iulie, Orban.

In concluzie, indexarea va fi una treptata.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.