Inca o tara din UE isi inchide granitele pentru romani

Turistii romani nu mai au voie in aceasta tara. In cazul in care merg in alte, 14 zile izolare obligatorie, transmite MAE.

”Romania a fost inclusa pe lista statelor din categoria C, alaturi de Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Serbia si Suedia”, anunta MAE.

Potrivit noilor masuri, cei care vor sa mearga in vacanta, au interzis. Intrarea pe teritoriul Republicii Cipru este permis persoanelor care vin din statele incluse in categoria C, dupa cum urmeaza:

1. cetatenii ciprioti si cetatenii straini cu rezidenta legala in Cipru pot intra cu conditia prezentarii documentelor care atesta rezidenta, a autorizatiei de calatorie obtinute prin intermediul portalului www.cyprusflightpass.gov.cy cu 24 de ore inaintea deplasarii si testului molecular RT-PCR negativ pentru infectia cu COVID-19. Testul poate fi efectuat fie in Romania, intr-un laborator acreditat, fie in aeroport, la sosire.

Publicitate

2. alte categorii de persoane (posesori de pasapoarte diplomatice aflati in misiune, oameni de afaceri sau de stiinta care trebuie sa calatoreasca din motive profesionale, sportivi care au contracte incheiate la cluburi din Cipru, specialisti cu contracte de munca, cazuri umanitare etc.) pot intra doar cu conditia obtinerii unui permis special eliberat de Ministerul de Interne cipriot. Cererile, insotite de documente doveditoare, vor fi transmise prin intermediul postei electronice la e-mail-ul: [email protected].

Citeste si articolul :   Doliu in lumea presei din Romania. S-a stins in somn la doar 44 de ani

Pe langa permisul special, la intrarea pe teritoriul Republicii Cipru trebuie prezentata autorizatia de calatorie obtinuta prin intermediul portalului www.cyprusflightpass.gov.cy cu 24 de ore inaintea deplasarii si un test molecular tip RT-PCR cu rezultat negativ pentru infectia cu COVID-19. Pentru cei cu permise speciale, testul poate fi efectuat doar in Romania cu maximum 72 de ore anterior momentului intrarii pe teritoriul Republicii Cipru si atestat printr-un certificat redactat in limba engleza.

Si in Lituania, Finlanda si Moldova au granitele inchise pentru romani. Exista cateva exceptii, totusi, cum ar fi cei care au rezidenta in aceste tari sau care merg la munca ori la studii.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.