Doua saptamani carantina obligatorie pentru cei care se intorc din aceste tari. Lista oficiala

14 zile de carantina pentru cei care se intorc din aceste tari. Cetatenii care vin din aceste 44 de tari , vor fi plasati automat in carantina.

Conform INSP, „masura de carantina se aplica pentru toate persoanele care sosesc dintr-o calatorie internationala din tarile/zonele cu risc epidemiologic ridicat si au drept de intrare pe teritoriul national, respectiv: cetateni romani, cetateni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spatiului Economic European ori ai Confederatiei Elvetiene, ori persoanelor care se incadreaza la una dintre exceptiile prevazute prin HG nr 553/15.07.2020, Anexa 3, art 2, alin 2, lit a) – l). Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locatie declarata de aceasta sau, dupa caz, intr-un spatiu special desemnat de autoritati”.

Publicitate

Lista tarilor din zona galbena, pentru care se impune carantina:

Africa de Sud
Arabia Saudita
Argentina

Publicitate

Armenia
Azerbaidjan
Bahrain
Bolivia

Bosnia si Hertegovina
Brazilia
Capul Verde
Chile

Citeste si articolul :   Prima fabrica inchisa in Romania, dupa ce 66 de angajati au fost depistati pozitiv cu noul virus

Columbia
Costa Rica
Ecuador
El Salvador

Eswatini
Guatemala
Honduras
Insulele Turks si Caicos

Insulele Virgine ale Statelor Unite
Irak
Israel
Kazahstan

Kargazstan
Kosovo
Kuweit

Luxemburg
Macedonia de Nord
Maldive
Mexic

Moldova
Muntenegru
Oman
Palestina
Panama

Peru
Puerto Rico
Qatar
Republica Dominicana
Rusia

Serbia
Singapore
Statele Unite ale Americii
Surinam

Romania ar putea relua zborurile catre unele destinatii, incepand de saptamana viitoare. Aceste tari au iesit din zona galbena: Portugalia si Turcia, destinatii de vacanta preferate de romani. Si Suedia iese de pe lista galbena.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.