Ventilata mecanic si infectata cu noul virus, Aurora, s-a stins la scurt timp dupa ce a nascut

O femeie infectata cu Covid-19, a nascut in timp ce era ventilata mecanic. Aurora Chacon Esparza, din Minnesota, in varsta de 35 de ani, a decedat la scurt timp dupa ce a nascut. Femeia nu a mai apucat sa-si vada fetita.

Aurora a fost tratata la Spitalul Nord Memorial din Brooklyn Center dupa aparitia primelor simptome de coronavirus. Ulterior, starea sa de sanatate s-a deteriorat grav, fiind nevoi sa fie intubata.

Medicii erau ingrijorati ca bebelusul ei nu primea suficient oxigen si au decis sa-i faca cezariana de urgenta, in ciuda faptului ca avea doar 30 de saptamani de sarcina.

Fetita, Andrea s-a nascut  sanatoasa, dar Esparaza, care nu a ajuns niciodata sa-si vada copilul, s-a stins tragic duminica, potrivit anuntului facut de familia ei, informeaza Daily Mail.

Publicitate

Mesajul postat de sotul Aurorei:

„Sotia mea, Aurora, se odihneste in pace acum, alaturi de Dumnezeu. A murit azi, in dimineata zilei de 19 iulie 2020. Am incredere ca este alaturi de Dumnezeu si ca a mers spre o viata mai buna. O sa ne lipseasca si ne vom aminti mereu de puterea, iubirea si bunatatea ei”, a scris, pe pagina GoFundMe, sotul Aurorei, Juan Duran.

Esparaza, care era insarcinata cu cel de-al treilea copil al cuplului, a inceput sa prezinte simptome de coronavirus la inceputul lunii iunie, inclusiv tuse non-stop si dificultati de respiratie.

Vorbind pentru Fox 9 la acea vreme, Duran, sotul ei a spus: „Este o femeie sanatoasa de 35 de ani, fara conditii preexistente. Nu am crezut niciodata ca acest lucru se poate intampla cu familia noastra. ‘

Duran a crezut prima data ca internarea sotiei in spital va fi scurta, deoarece tanara mama, care avea deja doi copii, era sanatoasa cand a inceput sa prezinte simptome de coronavirus.

Sotul Aurorei a spus ca spera ca altii isi vor da seama de pericolele coronavirusului odata ce vor auzi povestea familiei sale.

Esparza a murit fara sa-si fi intalnit fiica nou-nascuta.

„Fii prudent pentru ca ai putea sa fii sanatos la fel ca sotia mea si totusi sa termini in ATI legat la un ventilator”, a avertizat el.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.