Protest in plina pandemie de coronavirus. Medicii au iesit in strada

Un nou protest in fata Guvernului! De aceasta data, cadrele medicale au iesit in strada. Situatia este din ce in ce mai grava in Romania. In plina criza de coronavirus, medicii spun ca sunt obligati sa munceasca in combinezoane timp de 12 ore pe zi.

Totodata, cadrle medicale sunt nemultumite si de salariile si sporurile destul de mici in raport cu munca si pericolul la care se expun.

Conform sindicalistilor din Sanitas nu a fost chiar un protest ci o depunere de memorii la sediul Guvernului. Cele peste 50 de organizatii Sanitas au depus in aceasta dimineata mai multe astfel de documente la Palatul Victoria.

Publicitate

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru: “Vom avea doua saptamani dificile”

Publicitate

Nelu Tataru, a declarat marti ca vor urma doua saptamani dificile.

„Suntem intr-un moment pandemic, de crestere progresiva a numarului de cazuri. Vom avea doua saptamani dificile pentru a putea reimpune acele masuri de carantina, izolare in spital, izolare la domiciliu. In functie de cooperarea la aceste masuri, in functie de respectarea anumitor norme de desfasurare a anumitor activitati vom putea vedea in urmatoarea perioada si evolutia.

Citeste si articolul :   Curs valutar BNR, joi, 29 octombrie 2020. Euro este in continua crestere

Legislatia care intra astazi (marti – n.r.) ne va oferi in zilele urmatoare parghiile pentru a putea scadea numarul de cazuri, dar, repet, vom avea doua saptamani destul de grele”, a declarat Nelu Tataru.

Referitor la numarul de cazuri raportat marti de GCS, el a spus ca Romania de afla intr-o perioada de „crestere usoara”.

„Tot ce inseamna focare, tot ce inseamna focare nou constituite sunt gestionate prin anchete epidemiologice, urmand ca acolo unde vom avea o suprasolicitare a activitatii medicale, ma refer la ATI, sa punem sa facem si detasari de personal, dar sa putem transfera si acesti pacienti unde avem locuri”, a mentionat ministrul Sanatatii.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.