Incep scolile din toamna? Nelu Tataru: “Doar o treime dintre elevi vor merge”

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru a spus ca momentan nu este necesara amanarea inceperii anului scolar. Tataru a mai spus ca autoritatile au pregatite cateva scenarii pentru inceperea cursurilor. Potrivit ministrului, elevii vor fi in siguranta.

“In acest moment nu vad un motiv sa nu putem organiza alegerile si ce este mai important, cred eu, sa nu inceapa un an scolar. Dar vor incepe cu anumite precautii, iar alegerile se vor desfasura cu anumite precautii intr-un context pandemic de transmitere comunitara.”, a declarat Tataru.

Elevii vor merge prin rotatie la scoala.

“Avem scenarii si pentru o accelerare a numarului de cazuri, dar si pentru o conduita normala, daca respectam niste reguli si daca in doua – trei saptamani o sa vedem o cadere a acestei pante. De exemplu, vor fi doar o treime din elevii care merg, celelalte doua treimi vor fi acasa, online si se vor roti aceste doua treimi”, a mai spus ministrul.

Alegerile locale pe 27 septembrie.

Citeste si articolul :   Au fost gasite zeci de persoane decedate pe linia de contact dintre Armenia si Azerbaidjan

“Iar pentru alegeri ne vom gandi la mai multe zile, sa avem un aflux de populatie mai mic. Doua zile ne gandim sa luam in calcul. Dar, in acest moment, avem scenariul ca pe 27 septembrie sa se desfasoare cu precautii si respectarea distantarii fizice, alegerile locale”, a mai spus Nelu Tataru.

Autor