Inca o lovitura pentru romani, alte restrictii

TAROM  a transmis un comunicat prin care anunta ca din cauza ”restrictiilor de calatorie impuse de catre autoritati”, se vor suspenda zborurile comerciale catre si dinspre 7 tari, pana pe data15 august. Si compania Wizz Air a suspendat toate rutele dintre Romania si Suedia, Portugalia, Israel si Emiratele Arabe Unite, pana pe data de 31 iulie inclusiv.

Potrivit anuntului companiei  Tarom, nu se vor efectua zboruri catre si dinspre sapte state:

Egipt

Israel

Iordania

Moldova

Serbia

Turcia

Liban

Restrictiile de calatorie sunt valabile pana pe data de 15 august, iar compania Tarom transmite ca biletele pot fi reprogramate pentru alte date viitoare, fara taxe de modificare sau pot fi rambursate.

Totusi, de la aceste restrictii sunt exceptate anumite categorii de curse aeriene, precum cele care transporta marfuri (cursele cargo), cursele speciale de interventie solicitate de catre autoritati, cursele medicale, cursele care transporta personal de ingrijire sau muncitori sezonieri in agricultura, dar si zborurile de repatriere (chartere speciale).

Citeste si articolul :   Record de cazuri Covid-19 in Italia.Se impun restrictii suplimentare

Zboruri suspendate de compania Wizz Air pana pe data de 31 iulie

Wizz Air a suspendat toate rutele dintre Romania si patru state pana pe 31 iulie inclusiv, din cauza restrictiilor de calatorie impuse de autoritatile romane, transmite operatorul aerian low-cost intr-un comunicat.

Wizz Air nu va efectua zboruri catre si dinspre patru state:

Suedia

Portugalia

Israel

Emiratele Arabe Unite

Din cauza noilor restrictii impuse de autoritatile de la Viena, zborurile dintre Romania si Austria sunt suspendate pana la aceeasi data.

“Pasagerii cu rezervari afectate de suspendarea zborurilor vor fi informati automat prin e-mail daca au rezervat direct pe wizzair.com sau prin aplicatia pentru mobil. Clientii vor primi automat in contul de client WIZZ 120% din valoarea achitata pentru calatorie, suma care poate fi folosita in urmatoarele 24 de luni pentru achizitia de produse si servicii Wizz Air. Pasagerii pot alege rambursarea banilor – care va dura mai mult – si vor fi informati despre pasii necesari pentru un transfer bancar sau transferul catre un card bancar printr-un e-mail separat.

Citeste si articolul :   Noi restrictii pentru romani. Ce se intampla cu salariatii

In acest caz, clientii vor putea primi doar 100% din suma achitata initial. Pasagerii care si-au facut rezervarile prin intermediul agentiilor de turism – inclusiv agentiile de turism online – trebuie sa ia legatura cu agentia de unde si-au cumparat biletele”, scrie in comunicatul transmis de Wizz Air, potrivit Agerpres.

Autor