Nelu Tataru a facut anuntul. Cand incepe noul an scolar si ce se intampla cu starea de urgenta

Cazurile de infectare cu noul virus sunt tot mai numeroase si multi oameni isi pun intrebarea daca vom reveni la starea de urgenta. Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat ca nu se revine la starea de urgenta, momentan.

Grupul de Comunicare Strategica a raportat o crestere masiva a cazurilor de coronavirus.

Publicitate

„Nu este cazul starii de urgenta. Noi avem focare razlete in anumite judete, daca e sa ma refer la Arges, Brasov, Galati, Prahova, Dambovita, Bucuresti, in acest moment, dar sunt focare care, o data cu iesirea acestei legi, care a fost promulgata de presedintelui Romaniei, aparitia in Monitorul Oficial, sa le putem gestiona prin aceste mecanisme tip carantina, izolare la spital sau la domiciliu, care ne-ar da parghiile necesare sa putem stabiliza in decurs de doua saptamani aceasta crestere”, a spus ministrul Sanatatii, in urma vizitei facute la Spitalul Judetean de Urgenta „Mavromati” Botosani.

Cand incepe noul an scolar

Publicitate

Ministrul Sanatatii a fost intrebat daca se amana inceperea noului an scolar.  El spune ca autoritatile nu iau aceasta varianta in calcul momentan. Nelu Tataru a mentionat ca, potrivit Ministerului Educatiei, inceperea anului scolar va avea loc tot pe data de 15 septembrie. Alegerile locale vor fi pe 27 septembrie si nu s-a pus problema sa fie amanate.

Citeste si articolul :   Nelu Tataru, anunt de ultima ora: Trecem din nou in starea de urgenta?

“E prematur sa gandim (amanarea scolii – n.r.). Noi avem scenarii pe care le discutam cu Ministerul Invatamantului si diverse organizatii in vederea reluarii anului scolar pe 15 septembrie. In acest moment, nu discutam de amanarea nici a scolii, nici a alegerilor. Evolutia ulterioara ne va da si masura unor restrictii sau a altora”, a mai declarat Nelu Tataru.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.