Nelu Tataru a facut anuntul. Ce se intampla pe 15 iulie

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, a spus luni ca “prelungirea unei stari de alerta dupa 15 iulie este aproape iminenta”.

″In acest moment nu avem evolutia pentru o stare de urgenta. Noi suntem pregatiti pentru o perioada de doua saptamani, sa avem o evolutie fluctuanta cu cresterea numarului de cazuri, poate un 500, poate 600, poate 700, cu alternante in functie de numarul de recoltari, de anchetele in desfasurare. Prelungirea unei stari de alerta dupa 15 iulie este aproape iminenta”, a declarat Tataru.

Ministrul Sanatati  a mentionat ca ar fi posibila carantinarea anumitor localitati sau regiuni.

“La nivel local este posibila, in masura in care o sa ne permita legislatia, carantinarea unor anumite localitati, carantinarea unor anumite regiuni, dar in general este mecanismul izolarii de care avem nevoie”, a spus Tataru.

Publicitate

Ministrul spune ca nu s-a gandit la “lipsa unei legislatii”

“Am anticipat foarte multe lucruri. Am anticipat si cresterea prin masuri de relaxare. Nu am anticipat lipsa unei legislatii. (…) Sunt 12 tari care in acest moment au diferite grade de restrictie fata de cetatenii romani. Ar trebui sa ne puna niste semne de intrebare. Altii vad ce noi nu vrem sa vedem. (…) In acest moment avem si relaxari multiple, avem si nerespectarea unor reguli, avem si lipsa unei legislatii”, a mai spus Nelu Tataru.

Vor fi si simptomatologii B

Citeste si articolul :   Viorica Dancila, prima reactie dupa adoptarea tacita a proiectului privind autonomia Tinutului Secuiesc: Este un afront

″In acest moment, dupa toata experienta noastra, mergem pe o perioada de doua saptamani in care vom avea un joc al numarului de cazuri maxim crescut intr-o zi, scazut in alta zi. Vom avea si o perioada in care vom putea vedea si simptomatologiile B. Din ultimele cazuri pe care le-am vazut, nu s-au manifestat neaparat ca o simptomatologie respiratorie. Au avut simptomatologii digestive. Si daca au venit cu febra, scaune diareice, greata”, a mai declarat ministrul Sanatatii.

Nelu Tataru recomanda prezentarea la medic la primele simptome.

“Recomandarea mea, pentru a putea gestiona clar si a putea spune ca aceste doua saptamani sunt saptamanile noastre de foc, dupa aceea sa mergem pe o panta descendenta, este: prezenta la medic la orice simptomatologie pe care o avem, acceptarea tratamentului recomandat de medic, acceptarea unei internari, fiindca daca astazi avem o simptomatologie usoara, maine s-ar putea sa nu mai fie la fel de usoara. Iar la un moment dat, daca mergem acasa si spunem ‘o sa imi treaca in doua zile’, o sa vedem ca peste doua sau trei zile simptomatologia nu mai este aceeasi. Mergem pe o crestere progresiva alternand ca numar de cazuri la un moment dat, acel platou pe care il aveam intr-o perioada in dinti de fierastrau, tocmai pentru a putea stabiliza o evolutie si o transmitere comunitara”, a mai afirmat ministrul Sanatatii.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.