Trei turisti romani testati pozitiv in Grecia

Doi turisti romani aflati in Insula Evia din Grecia si un cetatean roman aflat in Salonic au fost testati pozitiv pentru infectia cu COVID-19, precizeaza MAE. Grupul din care fac parte cei doi romani aflati in Insula Evia se intoarce marti in tara.

Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca, potrivit datelor comunicate de catre autoritatile locale competente Ambasadei Romaniei la Atena si Consulatului General al Romaniei la Salonic, doi cetateni romani aflati in Insula Evia si un cetatean roman aflat in Salonic au fost testati pozitiv pentru infectia cu COVID-19.

Cei doi cetateni romani confirmati pozitiv in Insula Evia au fost transferati intr-o unitate hoteliera special destinata pentru carantina unde vor ramane pentru 12 zile. Ceilalti membri ai grupului cu care cele doua persoane confirmate pozitiv au intrat pe teritoriul Greciei si care au fost testati, la randul lor, la momentul intrarii in Grecia, au fost plasati in izolare, autoritatile locale asigurandu-le apa si alimente, precum si produse de stricta necesitate.

Citeste si articolul :   Aproximativ 1.000 de profesori din Dolj invata sa lucreze online

Acestia urmeaza sa revina in tara in cursul zilei de marti cu un autocar pus la dispozitie de agentia turistica prin care a fost cumparat pachetul turistic.

MAE precizeaza ca la nivelul Ambasadei Romaniei la Atena nu au fost primite solicitari de asistenta consulara din partea persoanelor in cauza, misiunea diplomatica fiind in contact cu o parte dintre turisti.

Cetateanul roman aflat in Salonic a contactat Consulatul General al Romaniei la Salonic, mentionand ca a fost anuntat de autoritatile elene, la data de 11 iulie a.c., cu privire la rezultatul pozitiv al testarii efectuate la intrarea pe teritoriul acestui stat. Persoana in cauza a ajuns in Grecia la data de 8 iulie a.c., aflandu-se in prezent intr-un apartament inchiriat in Salonic, impreuna cu un alt cetatean roman care pana acum nu a fost testat.

Consulatul General al Romaniei la Salonic intreprinde demersuri pe langa autoritatile elene pentru aplicarea procedurii prevazute de legislatia elena in astfel de cazuri, inclusiv o eventuala retestare a persoanei infectate.

Citeste si articolul :   Bilant COVID: 3.188 de cazuri noi si 32 de decese

Totodata, Ambasada Romaniei la Atena si Consulatul General al Romaniei la Salonic au intreprins demersuri de urgenta pentru solicitarea de date oficiale din partea autoritatilor elene centrale cu privire la situatia celor trei cetateni romani depistati pozitiv, precum si pentru a se asigura ca acestia primesc ingrijirea si asistenta necesare in astfel de situatii.

Autor