Lista actualizata a tarilor care impun noi restrictii romanilor

Din cauza pandemiei si a numarului tot mai mare de cazuri noi aparute in ultimul timp, romanilor le este interzis accesul in tot mai multe tari. Momentan 20 de tari au stabilit restictii in contextul pandemiei de COVID-19.

Tarile care au interzis sau au restrictionat deja accesul romanilor sunt Cipru, Danemarca, Austria, Bosnia si Hertegovina, Letonia, Lituania, Malta, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Islanda, Muntenegru, Slovacia, Slovenia, Ungaria si Norvegia.

Update: Cum arata lista tarilor care impun diferite restrictii pentru cetatenii romani:

In momentul actual, Lituania, Finlanda si Moldova sunt cele trei tari europene in care accesul romanilor este interzis deocamdata. Exista cateva exceptii, totusi, cum ar fi cei care au rezidenta in aceste tari sau care merg la munca ori la studii.

Publicitate

In tarile portocalii, noi, romanii, suntem primiti doar daca avem un certificat medical care sa ateste un rezultat negativ la testarea pentru COVID-19. Vorbim aici despre Austria, Cipru, Bosnia-Hertegovina si Rusia. La fiecare dintre aceste tari apar insa si conditii suplimentare.

Ungaria a luat noi decizii pentru toti cei care vin din zona “galbena” sau zona “rosie”. Autoritatile vor doua teste pentru Sars-Cov-2 efectuate la cel putin 48 de ore distanta, in ultimele cinci zile. Daca nu aveti aceste teste, atunci veti fi plasati in carantina pentru 14 zile. Pentru a iesi din carantina, puteti solicita sa fiti testati intre timp, in speranta ca veti obtine un rezultat negativ.

Citeste si articolul :   Compania farmaceutica Pfizer spune ca vaccinul Covid-19 este eficient 90%

Din zona“rosie” fac parte, momentan, Albania, Bosnia-Hertegovina, Muntenegru, Macedonia de Nord si Ucraina.

Bulgaria, Suedia, Portugalia si Romania fac parte din zona “galbena”. Toate fiind state  menbre ale Uniunii Europene. Aici intrand si Marea Britanie.

Cei care vin din aceste tari trebuie sa intre in carantina 14 zile, iar daca vor sa iese din tara trebuie sa faca doua teste negative efectuate la interval de 48 de ore.

Restrictii impuse de Austria- Cetatenii romani vor putea intra in Austria doar daca prezinta un certificat medical, in limba engleza sau germana, de test negativ pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 4 zile, in absenta acestuia urmand sa intre in carantina 14 zile. Autoizolarea nu se va aplica daca roamanii doar tranziteaza Austria sau daca transporta marfuri.

Publicitate

In plus, trebuie sa aveti documente justificative pentru prezenta in aceasta tara, precum rezidenta sau drept de sedere, contract de munca, dovada unei cazari la hotel sau o adeverinta medicala pentru tratament.

Citeste si articolul :   Violeta Alexandru anunta ca se schimba contractele de angajare

Restrictii impuse de Grecia- Romanii care merg in Grecia in aceasta perioada trebuie sa completeze, un formular elecronic cu cel putin 24 de ore inainte de inceperea calatoriei, iar din 15 iulie, intrarea in tara se va face in baza unui test negativ SARS-CoV-2 nu mai vechi de 3 zile, tradus in limba engleza, plus formularul electronic.

Pentru intarrea in Cipru, romanii pot intra doar daca prezinta un certificat medical de test negativ pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore.

Restrictii si in statele baltice- Cetatenii romani care intra in Estonia sau Letonia sunt obligati la masura autoizolarii timp de 14 zile.

Lituania a luat masuri mai drastice in ceea ce priveste accesul romanilor. Incepand cu 13 iulie accestul este interzis.

In ceea ce priveste Finlanda, accesul romanilor este complet interzis si este interzis tranzitul catre alte destinatii din afara tarii. Exceptia fac cei care au permis de rezidenta, sunt angajati in baza unui contract de munca, viziteaza o ruda de gradul I sau studiaza la o institutie de invatamant de acolo. Malta a interzis de asemenea accesul pe teritoriul sau a cetatenilor romani.

Danemarca permite intrarea romanilor cu conditia ca acestia sa dovedeasca faptul ca au o rezervare de cel putin 6 nopti la o unitate de cazare, care sa contina toate numele celor care au rezervat si perioada rezervata.

Citeste si articolul :   Coronavirus Romania, sambata, 20 iunie 2020. Anuntul oficial al autoritatilor

Pentru intrarea in aceste tari, romanii trebuie sa intre in izolare

Irlanda impune cetatenilor romani 14 zile de carantina.

Olanda recomanda, de asemenea, auto izolarea pentru 14 zile.

Slovacia impune autoizolare si efectuarea unui test molecular pentru COVID-19, dupa a 5-a zi, iar daca testul este negativ, isi pot continua sejurul. Romanii pot tranzita insa teritoriul acestei tari, cu conditia ca deplasarea sa aiba loc fara oprire, in decurs de maxim 8 ore de la intrarea pe teritoriul acesteia.

Slovenia aplica si ea masura izolarii pentru 14 zile, iar tranzitul cetatenilor romani spre tara de rezidenta nu este restrictionat, cu conditia parasirii teritoriului sloven in cel mult 12 ore.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.