Un nou focar de COVID-19 in Romania. O persoana este in stare grava. Anuntul a fost facut chiar de prefectul judetului

Un nou focar de Covid -19 a fost depistat la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arges. Au fost depistati pozitiv noua angajati si cincisprezece beneficiari.

“In acest moment noua persoane din personalul centrului sunt depistate pozitiv si 15 dintre persoanele asistate. Este o situatie destul de neplacuta si care prezinta niste dificultati specifice, avand in vedere ca in aceste centre sunt asistate persoane care au diferite dizabilitat”, a declarat Emanuel Soare, prefectul judetului Arges.

Momentan, una dintre cele 15 persoane depistate pozitiv este in stare grava si va fi transferata la un alt spital din judet. Alte trei persoane sunt intr-o stare moderata si, de asemenea, vor fi transferate la Spitalul Judetean, iar celelalte persoane sunt asimptomatice.

Autoritatile spun ca nu exista momentan posibilitatea ca acest focar sa se raspandeasca si la ceilalti asistati, iar personalul care este angajat in institutie va fi izolat timp de doua saptamani la locul de munca, intr-o cladire separata, ca sa nu ajunga acasa si sa intre in contact direct cu familia sau cu alte persoane aflate in apropiere.

Ministru Sanatatii a vorbit despre posibilitatea reinstaurarii starii de urgenta

Citeste si articolul :   Inca sase elevi si o profesoara au fost confirmati pozitiv cu covid. Cursurile au fost suspendate

„Nu instituim starea de urgenta doar pentru doua zile in care am avut un numar crescut de cazuri de peste 500. Instituim acea stare de urgenta, care este apanajul presedintelui, in contextul in care avem o perioada cu transmitere accentuata, la un moment dat, o crestere a numarului de cazuri exponential, poate si dublari de la o zi la alta, intr-un context in care transmiterea comunitara este accentuata”, a spus Tataru.

Romania se confrunta cu o crestere masiva de cazuri noi de infectare cu noul virus.

“Altceva e sa apara zece mii de cazuri intr-o saptamana- jumatate, doua si alta e sa apara zece mii de cazuri in patru-cinci zile. Atunci este impunerea unei stari de urgenta. In conditiile in care avem aceste zece mii de cazuri in trei-patru zile la nivelul intregii tari se impune starea de urgenta, cand avem aceste zece mii de cazuri in trei orase diferite atunci carantinam acele orase”, a declarat ministrul Sanatatii Nelu Tataru.

Autor