Tataru, anunt important: In ce conditii intram in Starea de Urgenta

Nelu Tataru a spus in ce conditii ar putea sa intre Romania in starea de urgenta. Ne confruntam cu o crestere masiva a cazurilor de infectare cu noul virus. Au fost inregistrate recorduri in ultimele zile. Ministrul Sanatatii a transmis cand ar putea sa fie reinstaurata starea de urgenta.

Tataru, anunt important: In ce conditii intram in Starea de Urgenta

Potrivit declaratiilor Ministrului Sanatatii, daca se va ajunge la un numar de 10.000 de cazuri de infectari in 3-4 zile, la nivelul tarii, se impune starea de urgenta. Tataru a spus ca in momentul de fata suntem la a doua cocoasa a primului val, dupa ce pe teritoriul Romaniei au fost depistate peste 600 de cazuri noi de infectare cu COVID-19.

Nelu Tataru a explicat ca nu se va trece la starea de urgenta doar pentru doua zile cu un numar de peste 500 de cazuri. Starea de urgenta poate fi instituita dupa o perioada cu transmitere accentuata, sau cu dublarea cazurilor de la o zi la alta.

„Nu instituim starea de urgenta doar pentru doua zile in care am avut un numar crescut de cazuri de peste 500. Instituim acea stare de urgenta, care este apanajul presedintelui, in contextul in care avem o perioada cu transmitere accentuata, la un moment dat, o crestere a numarului de cazuri exponential, poate si dublari de la o zi la alta, intr-un context in care transmiterea comunitara este accentuata.

Altceva e sa apara zece mii de cazuri intr-o saptamana- jumatate, doua si alta e sa apara zece mii de cazuri in patru-cinci zile. Atunci este impunerea unei stari de urgenta. In conditiile in care avem aceste zece mii de cazuri in trei-patru zile la nivelul intregii tari se impune starea de urgenta, cand avem aceste zece mii de cazuri in trei orase diferite atunci carantinam acele orase”, a fost declaratia ministrului Sanatatii, Nelu Tataru pentru Agerpres.

Autor