Se schimba regulile. Obligatoriu pentru turistii care trec prin vama Kulata

Guvernul de la Atena a introdus noi reguli pentru turistii care vin pe teritoriul elen. Astfel, incepand de marti, toti turistii care intra in Grecia prin vama Kulata-Promachonas,  trebuie sa aiba obligatoriu un test negativ pentru coronavirus.

 „Am decis luarea unor masuri pentru cetatenii tarilor vecine care vin pe cale terestra. Toate persoanele care vor intra, incepand de marti, 14 iulie, pe la punctul vamal Promahonas, de la frontiera cu Bulgaria, vor trebui sa prezinte teste negative efectuate cu cel mult 72 de ore inainte de ajungerea in Grecia”, a spus Stelios Petsas, purtatorul de cuvant al Guvernului de la Atena.

Publicitate

Vamesii greci efectueaza teste aleatorii anti-Covid-19 la punctele de frontiera. Persoanele vin in Grecia trebuie sa completeze un formular online in avans, primind un cod prin care se stabileste daca vor fi testate.

„De acum inainte, formularul va trebui completat cu 24 de ore in avans”, a precizat Stelios Petsas.

Publicitate

Testul nu trebuie sa fie mai vechi de 72 de ore, mentioneaza presa din Grecia.

Citeste si articolul :   Doliu in Romania! S-a stins la numai 43 de ani.

Guvernul a decis ca aceasta masura intra in vigoare din data de 14 iulie, de la ora 06.00 dimineata.

Vor fi exceptate de la aceasta regula doar anumite persoane – diplomati, medici, lucratori in transporturi.

Totodata, turistii trebuie sa stie ca se mentine in continuare si formularul online de catre turisti, cu cel putin 24 de ore inainte de intrarea in tara.

Grecia a anuntat ca aproximativ 100 de turisti straini  au fost confirmati cu COVID-19. Printre acestia se numara si 3 romani, transmite MAE.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.