Lovitura dura pentru Guvern. Cine rescrie Legea carantinei

Guvernul are mainile legate. La dezbaterile care au avut loc cu privire la Legea carantinei au fost invitati reprezentantii  ONG-urilor care promoveaza teoriile conspiratie si spun ca nu exista coronavirus si ca totul e o minciuna.

Lucian Romascanu, purtatorul de cuvant al PSD, a transmis ca proiectul de lege privind reglementarea in noi termeni a carantinei si a izolarii persoanelor nu va fi votat in plenul Camerei Deputatilor daca nu i se aduce modificari majore.

”Proiectul venit de la Guvern protejeaza abuzurile si nu protejeaza cetatenii. In acest moment se afla in dezbatere la comisia juridica, maine ca intra la dezbatere in plenul Camerei Deputatilor, dar ma intra cu modificari majore operate la comisia de specialitate”, a declarat Romascanu.

”La dezbaterile din comisie participa si ONG-uri care se ocupa de drepturile omului si vom tine cont de recomandarea lor, pentru ca legea trebuie sa protejeze cetatenii si nu abuzurile”, a mentionat purtatorul de cuvant.

Publicitate

Teoria conspiratie, ridicata la rang inalt

La dezbatere au fost invitati reprezentantii ONG-urilor care promoveaza teoriile conspiratiei si cadre medicale care se opun vaccinarii si nu recunosc gravitatea pandemiei de Covid – 19

Dezbaterea organizata de Nicusor Halici si Oana Florea a fost departe de subiectul discutiei si mai degraba a promovat teoriile conspiratiei. „Virusul nu exista”, „Sunt cazuri inventate”, „Nu trebuie sa purtam masca” sau „Guvernul trebuie sa oblige populatia sa consume vitamina C si D” sunt doar cateva dintre opiniile asa-zisei dezbateri organizate de PSD.

Citeste si articolul :   Firea, acuzatii grave dupa alegeri: "Cetatenii, chinuiti intentionat"

Unii participanti la discutie au acuzat Guvernul de practici „naziste” l-au amenintat cu proteste.

Se inlocuieste carantina?

Deputatul jurist Oana Florea a transmis ca PSD va modifica legea „in acord cu solicitarile societatii civile”.

Una dintre modificarile anuntate de PSD la legea Guvernului este inlocuirea carantinei obligatorii de 14 zile, impusa persoanelor care vin din zone rosii, cu un simplu test pentru coronavirus.

Ceea ce propun Social Democratii contrazice opiniile specialistilor cu experienta, care spun ca virusul  poate sa nu fie depistat printr-un test in primele zile de la infectare, acesta fiind motivul pentru care se impune izolarea de 14 zile. De asemenea, aceasta contravine practicii din majoritatea statelor care impun astfel de conditii pentru intrarea persoanelor din zone in care virusul are o rata mare de raspandire.

Carantinare trebuie facuta individual cu consimtamantul persoanei si facuta printr-un act administrativ care poate fi atacat in instanta. O alta modificare prevede ca izolarea sau carantina nu pot fi decise de un singur medic.

”Proteste masive impotriva unei legi naziste”

„Internarea nevoluntara trebuie sa fie ultima cale. Ar trebui intai o izolare la domiciliu”, spune Oana Florea.

Citeste si articolul :   Marcel Ciolacu, atac dur in Parlament: "Chiar nu iti e rusine sa vii sa ne spui ca noi furam"

La dezbaterea din Comisia Juridica a participat si Pompiliu Diplan, care s-a recomandat reprezentant al ONG-ului „In Libertate”.

Acesta este insa si vicepresedinte al Coalitiei STOP 5G. Diplan sustine ca „nu exista nicio pandemie”, ca „nu sunt cazuri de boala” si ca sunt „butoane apasate din afara Romaniei” care comanda.

El recunoaste ca nu a citit legea pentru care a fost invitat la dezbatere, dar ameninta cu proteste „masive” impotriva unei „legi naziste”.

”Persoanele vaccinate cu vaccinul antigripal pot sa fie depistate pozitiv pentru noul coronavirus”

Printre cei prezenti la dezbaterea online a fost si doctorul Anca Nitulescu, medic specialist ORL, recunoscuta pentru pozitiile anti-vaccinare. Medicul conduce Asociatia „Medici pentru Consimtamant Informat”.

Nitulescu sustine ca testele PCR sunt lipsite de acuratete si are si o teorie in acest sens. Aceasta spune ca persoanele vaccinate cu vaccinul antigripal pot sa fie depistate pozitiv pentru noul coronavirus. Lipsesc datele stiintifice, iar majoritatea afirmatiilor facute de doctorul Anca Nitulescu incep cu „se stie ca”.

„Se stie ca persoanele care au trecut deja prin gripa pot sa poarte fragmente de ARN care se intampla sa se potriveasca cu corona.

Persoanele vaccinate cu vaccin anti-gripal, pentru ca vaccinul anti-gripal se cultiva pe rinchi de caine, cainii sunt infestati in mod curent cu virusuri din categoria corona. Si se stie ca in momentul in care virusul este pus in fiola si injectat el contine ARN din tesutul pe care a fost cultivat. Contaminarea cu ARN si ADN a vaccinurilor e bine cunoscuta.” mai spune medicul respectiv

Citeste si articolul :   Marcel Ciolacu are COVID? S-a autoizolat

“Persoana care a fost vaccinata cu vaccin anti-gripal e posibil sa prezinte ADN de virus corona care se testeaza pozitiv.

Eu asa imi explic motivul pentru care multe persoane sanatoase au fost testate pozitiv”, spune medicul ORL-list.

Ma gandesc daca nu s-ar putea introduce in populatie aceste masuri. Guvernul ar putea spune populatiei: „Toata populatia luati 1000 de mg de Vitamina C, 5000 de unitati de Vitamina D si 30 de mg de zinc pe zi si am avea cu mult mai putine cazuri decat acum”.

Nu cred ca izolarea si carantina trebuie considerate singurele solutii”, a spus in cadrul dezbaterilor medicul Anca Nitulescu.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.