Raed Arafat, anuntul privind revenirea la Starea de Urgenta: Sunt dispusi sa faca absolut orice ca sa nu respecte regulile”

Raed Arafat a afirmat ca acele zone in care se inregistrea crestei mari de cazuri de coronavirus ar putea fi izolate, dupa ce miercuri Romania a inregistrat cel mai mare numar de imbolnaviri de la inceputul pandemiei.

In unele tari s-a revenit la starea de urgenta cum este si cazul Austriei, iar Seful DSU spune ca si la noi s-ar putea intampla la fel.

„Masuri punctuale, probabil ca da (se vor lua, n.r). Adica daca o zona devine un focar si din pacate avem focare destule, dar care sunt sub control in acest moment. In afara de transmiterea intracomunitara sunt si zone cu mai multe focare: intr-o fabrica, intr-o cladire de birouri, in spitale apar focare – si aici sunt inca controlabile. Dar daca numarul cazurilor intr-o zona, intr-o localitate, creste semnificativ si specialistii in sanatate publica consnsidera ca aceasta zona trebuie izolata, aceasta poate fi izolata”, a declarat Arafat.

Citeste si articolul :   Revenim la Starea de Urgenta? Din 6 octombrie se inchid restaurante

De la cate cazuri se poate intoarce Romania la starea de urgenta

Raed Arafat a spus ca nu exista un numar de cazuri stabilit pentru intoarcerea la starea de urgenta

“E greu de spus la cate cazuri se pune problema intoarcerii la starea de urgenta. Trebuie inteles, nu recomanda Arafat, ci un grup tehnico-stiintific, in care sunt mai multi colegi. Urmarim mai multe aspecte, nu doar numarul”, a mai Secretarul de Stat.

Arafat a vorbit si despre cazurile de pe litoralul romanesc, unde oamenii au facut petreceri cu incalcarea regulilor.

“Pe plaja, daca nu porti masca si stai la distanta suficienta poate fi compensare, dar am vazut in ultima perioada, fara sa generalizam, ca unii sunt dispusi sa faca absolut orice ca sa nu respecte regulile, sa mearga la dans, la festivitati, la orice.

In acest moment nu e recomandat pentru ca e risc de raspandire mai mare in astfel de anturaje, si totusi vedem ca unii nu respecta, in pofida faptului ca s-au facut controale serioase.

Citeste si articolul :   Alexandru Rafila, avertizare de ultim moment: ”Consecintele se vor vedea”

Intelegem ca turismul e important, fiecare vrea in concediu, dar aici sunt foarte necesare cooperarea si intelegerea situatiei si aplicarea regulilor compensatorii. Turismul s-a deschis, dar cu restrictii”, a mai spus Arafat.

Autor