Deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei sunt obligatorii, precum respectarea Constitutiei

Deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei ”CCR” sunt obligatorii, precum respectarea Constitutiei si a legilor, a declarat, miercuri, presedintele Klaus Iohannis, intrebat ce parere are despre decizia Curtii Constitutionale a Romaniei pe izolare si carantina. Aceasta a mentionat ca epidemia COVID-19 a gasit Romania cu o legislatie slaba.

Intrebat despre acuzele pe care si le aduc Puterea si Opozitia pe legislatia pentru carantina si izolare, dupa decizia Curtii Constitutionale a Romaniei, presedintele Klaus Iohannis a spus ca se impune accelerarea procedurilor pentru a avea legislatie in aceasta situatie, pentru ca „nu si-au imaginat parlamentarii in nicio sesiune ca o sa ajungem in aceasta situatie”.

„Cred aruncarea vinei dintr-o curte in alta nu ajuta pe nimeni, sa fim seriosi. Ceea ce se impune acum este accelerarea procedurilor parlamentare ca sa avem o lege in vigoare. Nu si-au imaginat probabil parlamentarii in nicio sesiune ca o sa ajungem intr-o situatie atat de grava. Legislatia in vigoare, pe care am gasit-o, este slaba. Asa a fost ea gandita. Nu are rost sa incercam sa o cautam cine a facut-o slaba”, a spus Klaus Iohannis.

Citeste si articolul :   Crestere alarmanta a cazurilor noi de COVID-19 si a deceselor: 3.382 de cazuri si 119 decese

Presedintele a mentionat ca rolul sau, al Guvernului si al parlamentarilor este de gasi solutii pentru a face o legislatie moderna, eficienta, aplicabila si constitutionala.

Publicitate

„De asta m-am adresat Parlamentului cu solicitarea sa lucreze rapid ca sa avem legislatie”, a spus Iohannis.

Intrebat in continuare ce parere are despre decizia CCR, presedintle a raspuns: „Deciziile CCR sunt obligatorii precum respectarea Constitutiei si a legii. Mai mult nu am ce comenta”.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.