Basescu anunta ca va candida pentru Primaria Capitalei

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat ca daca lucrurile nu se vor clarifica pe partea dreapta a politicii in privinta candidaturii la Primaria Capitalei, el este dispus sa isi asume candidatura din partea PMP. „Nu o sa imi las partidul”, a spus Basescu.

Basescu a declarat ca Victor Ponta nu are nicio sansa in fata Gabrielei Firea la Primaria Capitalei, daca PSD o va sustine „onest” pe Firea.

„Nu cred ca Victor Ponta va avea sanse in fata doamnei Firea, daca va fi sustinuta onest de partid, pentru ca PSD are un dar nemaipomenit sa isi lichideze liderii. O Firea care ar mai castiga un mandat la Primaria Capitalei ar fi o mare amenintare pentru primul scaun al PSD-ului. Am trait momente din astea, stiu foarte bine care a fost propulsia unei astfel de victorii la Primaria Capitalei”, a spus Basescu, la Digi 24.

Intrebat daca va candida pentru un nou mandat la Primaria Capitalei, fostul presedinte al Romaniei, care a fost si primar general, a spus ca nu isi va lasa partidul.

„Daca lucrurile nu se vor clarifica, nu o sa imi las partidul, pentru ca poate fi un exercitiu dificil pentru PMP sa candideze singur. Daca va fi nevoit sa candideze, o sa fac ce trebuie in politica”, a mai spus Basescu.

Citeste si articolul :   Un primar din Rusia a pierdut alegerile in fata femeii de serviciu din Primarie

Intrebat, in continuare, cat timp le mai da celor de la PNL si USR „sa se inteleaga” in privinta candidaturii la Primaria Capitalei si la primariile de sector, fostul presedinte a spus ca nu va da ultimaturi, mai ales ca este un om „destul de retras din viata partidului”.

„Dar nu ma dau in laturi sa fac ceea ce trebuie pentru partidul acesta, pentru PMP, care e o fost aripa a PDL-ului, toti sunt fosti pedelisti”, a mai spus Basescu.

Autor