Anuntul Ministrului Muncii. Ce se intampla cu cresterea pensiilor

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a spus ca pensiile vor creste, dar acest lucru nu se poate fara sa aiba sustinerea bugetului, pentru ca se vine dupa o perioada grea pentru economie.

“Mesajul pe care vreau sa-l transmit este ca acest Guvern este responsabil. Va fi o crestere a pensiilor. Este un Guvern responsabil care va anunta o eventuala modificare a legii, in sensul procentului de 40% la suta cunoscut, in baza unor analize privind incasarile la buget.

Nu este nimeni care sa nu vrea, mai ales ca stim foarte bine care e traiul zilnic al unui om care, dupa o viata de munca, uneori in conditii foarte grele, este in situatia de a avea nevoie de medicamente, este in situatia de a se descurca singur de cele mai multe ori”, a mentionat ministrul Muncii.

Oamenii nu trebuie sa creada ca Guvernul nu vrea marirea pensiilor

Publicitate

„Sa nu se creada ca nu avem nicio intelegere. In mod evident, dincolo de orice populism, suntem oameni responsabili si vom comunica acest lucru in baza datelor privind incasarile la buget. (…) Nu este nimeni in aceasta echipa guvernamentala care din rea vointa sa nu fie de acord cu cerintele pensionarilor, pentru ca nu avem cum. Este evident ca este necesara o suplimentare, dar acest lucru trebuie sa aiba sustinerea bugetului, pentru ca venim dupa o perioada de pandemie, in care economia a fost greu lovita”, a specificat Violeta Alexandru.

Citeste si articolul :   Violeta Alexandru a dat ordin: Ce se intampla cu pensiile acestor romani

Violeta Alexandru, uimita de anuntul Asociatiilor pensionarilor ca vor face protest daca nu se maresc pensiile cu 40%.

“Sunt mirata. Asociatiile sunt beneficiare ale unor finantari de la Ministerul Muncii. Mi-as fi dorit, asa cum ne-am auzit atunci cand i-am rugat, n-am avut neaparat un ecou, sa ma ajute in perioada pandemiei, sa preia dansii, avand in vedere relatia contractuala pe care o avem in baza legii de functionare,(…) sa preia comunicarile cu pensionarii.

Din pacate n-am avut ecou. Regret ca atunci am putut sa dialogam si acum n-am gasit un canal de dialog. Ii asigur ca raman acelasi om deschis dialogului si nu o sa-i mint niciodata. Ce am de comunicat si ce am de spus (va fi) in baza datelor care trebuie sa iasa in curand in dezbatere publica de la Ministerul Finantelor privind situatia bugetului. Din punctul meu de vedere voi continua comunicarea cu toate asociatiile pensionarilor”, a declarat ministrul Muncii.

Citeste si articolul :   George Simion, co-presedintele AUR: "Inchideti televizoarele mincinoase, avem Facebook-ul"

Astfel, Violeta Alexandru a mai explicat ca atat premierul, cat si ministrul Finantelor au spus clar ca, in momentul in care va exista o situatie a incasarilor la buget, se va comunica si se va dezbate cu categoriile implicate, in cazul de fata cu pensionarii.

Trei mari organizatii ale pensionarilor au anuntat marti ca intentioneaza sa organizeze manifestatii de strada in septembrie, in cazul in care Guvernul nu va respecta legea care prevede cresterea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie.

Cele trei organizatii ale pensionarilor vor sa actioneze Executivul in instanta, daca pensiile nu se vor majora.

Cele trei organizatii sunt Federatia Nationala a Pensionarilor din Romania, Uniunea Generala a Pensionarilor din Romania si Federatia Nationala “Unirea” a Pensionarilor din Romania, care sustin ca reprezinta interesele a aproape 5 milioane de pensionari.

Presedintele Federatiei Nationale a Pensionarilor din Romania, Preda Nedelcu, a spus marti ca protestele vor fi organizate in septembrie, dupa ce Guvernul va informa oficial daca va respecta legea privind majorarea pensiilor cu 40%.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.