Vesti triste: Se da lege pentru carantina, izolare si internare

Executivul s-a reunit pentru a adopta proiectul de lege care hotaraste cadrul legal in ceea ce priveste carantina izolarea si internarea obligatorie, in cazul epidemiilor asa cum este cea de COVID-19.

Proiectul de lege s-a depus dupa decizia Curtii Constitutionale, care a declarat neconstitutionale actualele masuri care forteaza persoanele sa stea in izolare sau carantina.

CCR mentiona ca instituirea carantinei in Romania prin OUG este o privare de libertate si o restrangere a drepturilor fundamentale.

Premierul Orban indemna populatia sa nu ia in considerare decizia CCR si sa respecte masurile de protectie impotriva noului virus.

„Rugamintea mea catre populatie e sa nu tina cont de decizia CCR. Sa tina cont de regulile firesti!”, a declarat Orban

Nelu Tataru, Ministrul Sanatatii a spus ca proiectul de lege va cuprinde tot ceea ce inseamna boli transmisibile.

„Maine vom avea o sedinta de Guvern in care il vom ridica pe ordinea de zi. Odata ce vom avea adaptate, statuate si votate in Parlament ce inseamna boala transmisibila, ce inseamna carantina, ce inseamna izolare, ce inseamna pacient internat, sunt lucruri pe care le vom pune pe tapet si ne vom intoarce la ce inseamna identificarea unui focar, izolarea unei zone, carantinarea unei zone”, a declarat Nelu Tataru.

Autor