Nelu Tataru, anunt de ultim moment: “Daca se impune, vom avea si o noua stare de alerta”

Nelu Tataru, Ministrul Sanatatii, a declarat ca in Romania sunt foarte multe focare de COVID-19 si ca rata de transmitere a virusului a crescut de la 0,6 pana la 1,4.

Declaratiile ministrului Sanatatii:

– Tot ce tine de carantina si izolare la domiciliu raman in continuare ca recomandari.

– In pofida a tot ce se discuta, izolarea ramane o regula de baza, pentru tot ce inseamna familii si persoane din jurul nostru.

– Mergem spre o rata de transmitere a COVID-19 de 1,4, avem in continuare focare.

– Legat de deciziile Curtii Constitutionale si motivarea privind izolarea, carantina si internarea pacientilor asimptomatici: Ne pregatim pentru un proiect legislativ pe care il vom prezenta saptamana viitoare, in care vom clarifica recomandarile primite din partea CCR.

– Pana la noi clarificari, ramane acel articol penal privind zadarnicirea combaterii bolilor, ramane izolarea la domiciliu.

Ce se intampla cu redeschiderea restaurantelor

“Suntem la trei saptamani de crestere constanta a numarului de cazuri. Evaluam fiecare crestere a fiecarei zilei, in masura in care situatia ne va permite, vom lua in calcul inclusiv redeschiderea restaurantelor. Daca se impune, vom avea si o noua stare de alerta”, a mai spus Tatru.

Citeste si articolul :   Boala care i-a adus sfarsitul marelui actor, Vladimir Gaitan. Multi dintre noi o putem avea

Ce spune secretarul de stat Bogdan Despescu, despre masurile actuale

“Au fost stabilite mai multe masuri. Fortele de interventie au fost dirijate spre zonele de interes. Actionam cu prioritate in zona litoralului, in ideea de a acoperi zona sfarsitului de saptamana in special, cand multi cetateni sunt acolo. Vom transmite un numar de telefon Telverde. Nu vrem sa dam sanctiuni, dar le vom da unde si cand e cazul”.

Autor