MAE, avertisment de ultima ora. Ce se intampla cu romanii care vor sa intre in Grecia

Turistii romani care vor sa mearga cu masina in Grecia, in perioada 1 – 15 iulie, vor putea trece doar prin punctul frontierei bulgaro-elene de la Kulata-Promachonas. Aceasta masura a fost impusa pentru ca cei care tranziteaza vama sa completeze formularul electronic (Passenger Locator Form), astfel incatse se poata tine evidenta persoanelor care intra in tara.

„In ceea ce priveste accesul pe teritoriul elen, vor fi efectuate teste aleatorii pentru depistarea infectarii cu SARS-CoV-2. Persoana testata trebuie sa astepte rezultatul timp de 24 de ore, in conditii de autoizolare, la adresa pe care a declarat-o in formularul electronic”, se stipuleaza in comunicatul de presa al MAE.

MAE transmite ca masurile generale de preventie anti-COVID-19 sunt obligatorii: purtarea mastii, dezinfectarea mainilor si distantarea sociala.

Tot  Ministerul Afacerilor Externe anunta ca autoritatile din Grecia pot modifica fara niciun preaviz conditiile de intrare pe teritoriul national, in functie de numarul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi inregistrate in perioada urmatoare.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Atena: +302106774035 si Consulatului General al Romaniei de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, in regim de permanenta.

Turistii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de urgenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Republica Elena +306978996222 si al Consulatului General al Romaniei de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia „Calatoreste in siguranta” (http://www.mae.ro/app_cs), care ofera informatii utile si sfaturi de calatorie.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.