Vestea pe care nimeni nu isi dorea sa o auda. Anuntul lui Marcel Vela despre inchiderea plajelor

Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, a declarat ca isi doreste sa nu se ajunga in situatia in care sa se inchida iar plajele dupa aglomeratia care este pe litoral.

Marcel Vela a spus ca unitatile economice vor fi verificatr cu echipe mixte, din mai multe institutii.

“In plin sezon vor fi controlate mai multe unitati de mai multe ori. O sa vedeti ca in propunerea CNSU, in hotararea de Guvern va fi un articol care prevede urmatorul lucru: operatorii economici care incalca regulile vor avea autorizatia de functionare suspendata.

Controalele nu se vor face doar cu politistii sau cu jandarmii pentru ca sunt adeptul comunicarii, convingerii, nu a unor masuri coercitive care pot fi amanate, platita amenda peste 15 zile, discutata, amanata si omul sa functioneze in continuare, sunt adeptul unor controale mixte, unor echipaje mixte cu reprezentanti de la alte institutii care au atributii in zona sanitara, in zona comerciala daca vreti si protectia alimentara astfel incat sa se poata lua decizii care au un impact mai mare asupra operatorului care incalca regulile, aceea de a suspenda autorizatia de functionare.

Cred ca din acest moment operatorii economici vor fi mai rigurosi, mai atenti astfel incat sa creeze acel spatiui de siguranta pentru ca e pacat ca un turist care vine aici sanatos sa plece acasa bolnav”, a mentionat Marcel Vela.

Ministrul a mai spus ca aglomeratia oamenilor a fost permisa deoarece politia nu a fost foarte bine organizata pe litoral.

“Sper sa nu ajunga in situatia in care sa se inchida plaje, sa fie asemenea masuri care pana la urma fac si rau turistului care vine sa se bucure de mare sau de soare. Cred ca oamenii vor intelege. (…) La plimbari oameni se aglomereaza pentru ca aglomeratia a fost permisa, pentru ca politia si echipajele de politie nu au fost poate foarte bine organizate aici pe litoral, foarte bine prezentate in spatiul public si atunci daca ai un singur echipaj o data la trei ore care trece pe faleza normal ca agentii economici poate nu au respectat. Vor fi mai multe patrule, vor fi controale mixte si se vor suspenda autorizatiile”, a mai declarat Vela.

Citeste si articolul :   Medic roman, mesaj pentru antivaccinisti: "Fiecare om care se vaccineaza impotriva COVID-19 va cedeaza dumneavoastra un loc in terapie intensiva"

Patrule pe plaja in aceasta vara.

Marcel Vela : “O sa merg in control, o sa merg pana la Vama Veche si ma reintorc spre Bucuresti in perioada urmatoare”.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.